16.11.2023.
Društvo

PODRŠKA BRAČNIM PAROVIMA U INĐIJI

Bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu


Opština Inđija i Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija (ARRI) pružaju sveukupnu podršku mladim bračnim parovima koji žele da ostanu na selu ili da se iz grada presele na selo. Lokalna samouprava je pre tri godine, po prvi put, opredelila sredstva za subvencionisanje otkupa seoskih kuća i ta mera vrlo brzo postala je popularna.
Ove godine sedam porodica sa teritorije opštine Inđija ostvarilo je pravo na bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji opštine Inđija. Pomenuti program sprovodi lokalna samouprava preko Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija. Parovima koji su ispunili uslove prošle nedelje svečano su uručeni ugovori.
– Nismo bili u mogućnosti da sami finansiramo kupovinu kuće i sredstva koja smo dobili od Opštine Inđija nam veoma znače. Kupili smo kuću koja se nalaze pored porodične kuće mog supruga i zbog toga smo veoma srećni, istakla je Ivana Novaković iz Novog Slankamena.
Opština Inđija subvencionisala je do 50 odsto od ukupne cene kuće na selu koju su mladi bračni parovi hteli da kupe.
– Nismo limitirali koliko ta kuća može da košta, ali je limitiran iznos od milion i po dinara po podnosiocu prijave, istakla je Ivana Pejović Ševrt, direktorica Agencije za ruralni razvoj i dodala da su pravo da konkurišu imali mladi bračni parovi do 45 godina koji su morali da ispune i druge uslove.
Sedam bračnih parova dobilo je po milion i po dinara. Ove godine plan je bio da se putem konkursa izdvoje veća sredstva u odnosu na prethodne godine.
Ugovore mladim bračnim parovima na svečanosti u zgradi Opštine Inđija uručio je predsednik te lokalne samouprave koji je istakao da je i ovaj vid pomoći mladim bračnim parovima još jedan dokaz da je Inđija najbolje mesto za porodicu.
– Veoma sam zadovoljan i srećan što smo danas uručili ugovore mladim bračnim parovima koji su, na ovaj način, rešili veliko životno pitanje. Trudimo se da sva naša sela izgledaju svetski i da ne postoji velika razlika između života na selu i u gradu. Verujem da su parovi, koji su danas potpisali ugovore za otkup kuća sa okućnicom, napravili odličan izbor kada su se odlučili na ovaj korak. Svi zajedno smo ponosni što smo ovih sedam porodica danas usrećili, istakao je predsednik Gak.
Inače, kuće koje su mladi bračni parovi kupili nalaze se, dve u Beški, dve u Novom Slankamenu, dve u Krčedinu i jedna u Novim Karlovcima.
M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.