15.11.2023.
Aktuelno

MLADI MITROVČANI U NOVOSADSKOJ SINAGOGI

Horski pevali sa preko 450 pevača

“U smiraj praznika posvećenog svetiteljima isceliteljima, svetima Kozmi i Damjanu, u prepunoj Novosadskoj Sinagogi, mladi pevači iz Sremske Mitrovice su, rame uz rame sa još preko 450 pevača iz cele Srbije, izvodili pesme različitog karatera i iz različitih krajeva sveta, a vođeni dirigentskim pokretima čak šest različitih dirigenata. Sve različito, a u jedinstvenom i harmonski usklađenom zajedništvu! To treba da bude poruka svima koji radimo sa mladima” – kazala je profesorica Jovanka Ivanić, povodom nastupa hora „Krančević” muzičke škole „Petar Krančević” i hora Mitrovačke gimnazije na 5. Omladinskom horskom festivalu u Novom Sadu. Organizaciju potpisuje Srpska horska asocijacija. Naime, muzička škola je poslala 24 učenika u pratnji profesorice Jovanke Ivanić, dok je iz Mitrovačke gimnazije učestvovalo oko 45 učenika, koje je vodila profesorica Bojana Bošnjak.

Nastupali su u jedinstvenom horu od preko 450 pevača iz čak 15 škola i kulturnih centara iz raznih krajeva Srbije sa čak 14 uvežbanih kompozicija.

“Nakon doživljenih ovacija na ovom festivalskom koncertu, sremskomitrovački đaci će sigurno više voleti horske probe i višeglasno pevanje, a naučili su i da budu strpljiviji, tolerantniji, sa više empatije jedni prema drugima, odgovorniji i istrajniji. Cilj koji je postavila Srpska horska asocijacija, ai i pomenute škole, sigurno je ispunjen. Jedino što im mi možemo poželeti jeste trajanje festivala na mnogaja leta, ali i značajnije prepoznavanje projekta na pokrajinskom i republičkom nivou. To ovi talentovani mladi ljudi itekako zaslužuju, kao i kompletan Tim koji je sve pripremio, organizovao i veoma uspešno realizovao” – zaključila je Ivanić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.