15.11.2023.
Izdvojena vest, Sport

ŠAH KLUB „CAR UROŠ“ JAZAK

Vanja Udovičić posetio sremske šahiste i sportiste

Naš bivši poznati vaterpolista Vanja Udovičić boravio je 14. novembra u Sremu i posetio sportske klubove u Deču i Maradiku, kao i Šah klub „Car Uroš“ u Jasku.
Cilj posete je podrška razvoju sporta i posebno, podrška radu manjih lokalnih klubova u selima. Udovičić je sportistima uručio lopte i sportsku opremu koja će im, svakako, dobro doći u daljem radu.
Prilikom posete jazačkom šah klubu, Vanja je odigrao i partiju šaha sa najmlađim članovima, ali i saznao o dobrim rezultatima koje šahisti postižu, kao i problemima koje valja rešiti kako bi rezultati bili još bolji.
– Prijatno smo iznenađeni posetom, koja nam mnogo znači, a naši šahisti su oduševljeni što su imali priliku da razgovaraju sa legendom srpskog i svetskog sporta. Posebno nam je dragoceno zbog dece kojima je ovo bio veliki podsticaj, kaže Petar Miličević, predsednik Šahovskog kluba „Car Uroš“ Jazak.
Šah klub u Jasku postoji od 1947. godine i ima 30 aktivnih članova seniora, kao i 25 dece, koja su budućnost ovog kluba.
Seniori tri poslednje godine igraju u Drugoj ligi Srbije, a neki od njih su upravo u vreme posete Udovičića bili na svetskom prvenstvu u Italiji.
U cilju širenja interesa za šah, u narednoj godini je plan da se škola šaha otvori i u Irigu.
Vanja Udovičić i predsednik Opštine Tihomir Stojaković su razgovarali i sa predstavnicima svih fudbalskih klubova u iriškoj opštini.
Tihomir Stojaković je istakao da je izuzetno važno da sportisti, ali i oni najmlađi koji su tek počeli da se bave sportom, razmene iskustva sa vrhunskim sportistom kakav je Vanja Udovičić.
– Ovo je bila razmena pozitivnih iskustava, a imali smo priliku da pričamo i sa predstavnicima ostalih klubova. Vanja Udovičić je u našoj opštini uvek dobrodošao, drago nam je da ga možemo već treći-četvrti ugostiti u našoj maloj opštini, u kojoj rastu sve uspešniji sportisti, kaže Tihomir Stojaković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.