13.11.2023.
Aktuelno, Izdvojena vest

SREMSKA MITROVICA

Počela rekonstrukcija pozorišta

Počela je sveobuhvatna rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom je ovaj sremski grad posetio predsdnik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, s obzirom na to da su sredstva u visini od oko dve stotine miliona dinara obezbedili upravo Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica.
– Radi se o sveobuhvatnoj rekonstrukciji i u građevinskom i u tehničkom smislu. Verujem da ćemo za nekoliko meseci, u zavisnosti od složenosti radova, moći da prisustvujemo predstavama, da dočekamo umetnike i da zaposleni iz jedinog profesionalnog pozorišta u Sremu, prikažu svoje stvaralaštvo na mnogo bolji način. Bićemo u prilici da dočekamo goste u lepšem ambijentu i iz zemlje i iz sveta. Vodili smo računa od detaljima, Zavod za zaštitu spomenika kulture je od početka uključen u projekat i verujem da ćemo se brzo moći pohvaliti sa kvalitetnim prostorom i sadržajima, izjavio je Igor Mirović.

Pozorište „Dobrica Milutinović“ osnovano je 1944. godine, a poslednji put je rekonstruisano 1985. godine.
– Uskoro ćemo slaviti jubilej od 80 godina postojanja pozorišta i naravno da ćemo ga dočekati u potpuno novom sjaju, onako kako to naše pozorište i zaslužuje. U ovoj fazi smo obuhvatili radove na krovnoj konstrukciji, velikoj sceni, foajeu pozorišta, sanitarnim čvorovima i audio i vizuelnoj, savremenoj tehnologiji. To zaslužuje Mitrovačka publika, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.
Gradonačelnica se zahvalila Pokrajinskoj vladi i njenom predsedniku za podršku ne samo ovom projektu, već i svim drugim projektima u čijoj su realizaciji zajednički učestvovali.
Radovi će biti završeni iduće godine, upravo u godini jubileja, a mitrovačka publika će imati priliku da uživa u najkvalitetnijem prostoru i predstavama.
Početku radova prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, kao i predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.