31.10.2023.
Izdvojena vest, Kultura

SREMSKA MITROVICA

Novembarske dane otvara predstava Zijaha Sokolovića


Pod poznatim sloganom „Pozdrav iz Sremske Mitrovice“, očekuju nas brojni sadržaji koje su za sugrađane pripremili Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i ustanove kulture i sporta, tokom novembra, meseca u kojem se slavi Dan grada i slava Mitrovdan.
Pored velikog broja kulturnih i sportskih događaja, biće obeleženi značajni jubileji.
– Obeležićemo 150 godina postojanja Gradskog parka, 150 godina od konačnog razvojačenja Vojne granice, 100 godina od kako Mitrovica nosi današnji naziv i 50 godina Galerije „Lazar Vozarević“. Ono što je prošle godine najviše obradovalo Mitrovčane bile su besplatne pozorišne predstave, tako da smo ove godine odlučili da zadržimo sve što se publici svidelo, ali i da dodamo neke nove sadržaje. Karte za prvu besplatnu predstavu, mogu se preuzeti na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ od ponedeljka, 30.oktobra 2023. godine, a reč je o monodrami Zijaha Sokolovića, „Lijevo, desno, glumac“, rekao je načelnik Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilj Ševo.

Ove nedelje građani mogu pogledati predstavu u pozorištu „Lijevo, desno, glumac“, prvog novembra u 20 sati. Zatim, trećeg novembra biće održane 60. ulične trke Grada Sremska Mitrovica. Četvrti i peti novembar su rezervisani za izložbu „Svet od Lego kockica“ koje organizuje Galerija „Lazar Vozarević“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.