27.09.2023.
Aktuelno, Društvo

ZAVRŠENI RADOVI NA ADAPTACIJI TOALETA U VRTIĆU U PEĆINCIMA

Bolji zdravstveno higijenski uslovi za decu


Predstavnici Opštine Pećinci, MK grupe, AIK banke i Školske uprave Novi Sad posetili su 20. septembra Predškolsku ustanovu „Vlada Obradović Kameni“ povodom završetka radova na adaptaciji toaleta u ovoj ustanovi, za koju su sredstva u vrednosti 2,9 miliona dinara donirali MK grupa i AIK banka.
Na početku posete mališani iz Predškolske ustanove su za goste izveli prigodan program, koji su pripremili sa svojim vaspitačima.
Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić zahvalio se donatorima i naglasio da ovo nije prva donacija MK grupe obrazovnim ustanovama na teritoriji pećinačke opštine.
– MK grupa je 2021. godine donirala trideset laptop računara osnovnim školama iz naše opštine i nadam se da će se dobra saradnja MK grupe, lokalne samouprave i obrazovnih ustanova nastaviti i u budućnosti. Opština Pećinci već godinama ulaže značajna sredstva u poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove. Predstoji nam dogradnja vrtića u Pećincima i rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Obrežu, kako bismo stvorili uslove da svi roditelji koji to žele mogu da upišu decu u vrtić, rekao je predsednik Đokić.
Generalni direktor kompanije Sunoko, Slobodan Košutić, rekao je da je ovogodišnja donacija MK grupe namenjena vrtićima širom Srbije, između ostalih i vrtićima u mestima u kojima se nalaze proizvodni centri kompanije Sunoko – u Pećincima, Kovačici i Vrbasu.
– Za donaciju vrtićima smo ove godine namenili ukupno 350.000 evra. Želimo da obezbedimo našim malim ljudima najbolje uslove za odrastanje. Ove godine obeležavamo jubilej – 40 godina postojanja kompanije, ali slavimo budućnost i zato smo namenili ova sredstva vrtićima širom Srbije, izjavio je Košutić.

MK grupa je novčanu donaciju realizovala u saradnji sa Ministarstvom prosvete, a kako nam je rekla direktorka Predškolske ustanove Anita Volčevski, procena rukovodstva ustanove je bila da je u ovom trenutku najpotrebnija adaptacija toaleta za decu.
– Ovaj deo zgrade je izgrađen 1976. godine i od tada nije rađena kompletna adaptacija toaleta. Ovom investicijom smo obezbedili znatno bolje zdravstveno-higijenske uslove za decu, rekla nam je Volčevski.
Maja Spasić, direktorka sektora za marketing i komunikacije u AIK banci, istakla je da su AIK banka i MK grupa strateški posvećene društvenoj odgovornosti.
– Ova donacija vrtiću u Pećincima je samo jedan od koraka koje preduzimamo kako bismo deci pružili najbolje uslove za bezbrižno odrastanje, izjavila je Spasić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.