18.08.2023.
Aktuelno, Izdvojena vest

OPŠTINA STARA PAZOVA POMAŽE UČENICIMA OD PRVOG DO ČETVRTOG RAZREDA

Besplatni udžbenici u Staroj Pazovi

Za novu školsku godinu je Opština Stara Pazova obezbedila besplatne udžbenike za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, rekao je predsednik Opštine Đorđe Radinović. Podsetio je, da je u prethodnih desetak godina, ova lokalna samouprava obezbeđivala besplatne udžbenike i školski pribor samo za prvake, a sada će besplatne udžbenike dobiti 2.579 učenika.
– Do sada je bila praksa da finansiramo udžbenike za decu koja kreću u prvi razred i to je praksa unazad desetak godina, što su roditelji veoma pozitivno prihvatili, jer predstavlja značajnu uštedu u njihovom kućnom budžetu. Ove školske godine je novina što će Opština platiti udžbenike svim učenicima osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda.
Za ovu namenu iz opštinskog budžeta je izdvojeno 25 miliona dinara i predstavlja još jednu meru podrške i pomoći porodicama sa decom školskog uzrasta.
– Znamo da početak nove školske godine za porodicu znači velike troškove, jer treba detetu mnogo toga obezbediti za novu školsku godinu. Idemo korak po korak i nadam se da će Opština u narednom periodu finansirati udžbenike za sve osnovce u opštini, dodao je predsednik Radinović.
Roditelji su krajem prethodne školske godine preko škola bili obavešteni o tome, da će opština finansirati kupovinu udžbenika, tako da su sa radošću primili ovu vest, jer svaka pomoć pri opremanju deteta za polazak u školu uvek je dobrodošla.

Z. K.

Foto: Olia Danilevich

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.