11.08.2023.
Aktuelno

VREDNA DONACIJA OPŠTINE KATASTRU U RAČUNARSKOJ OPREMI

Katastar u Pećincima nema nerešenih predmeta

Predsednik Opštine Pećinci, Siniša Đokić, uručio je vrednu donaciju u vidu računarske opreme katastru u Pećincima. Donaciju je primio generalni direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković. Pored toga, lokalna samouprava je u prethodnom periodu finansirala renoviranje prostorija pećinačkog katastra i donirala kancelarijski nameštaj, sa ciljem da se stvore bolji uslovi za efikasniji rad te službe, u korist stanovnika Pećinaca i pripadajućih sela.
“Saradnja je nastala iz jednog problema koji je lokalna samouprava imala pre nekoliko godina i tada smo se dogovorili da zajednički krenemo u akciju rešavanja. Rezultat toga je da opština Pećinci danas nema nerešenih predmeta i svi imovinsko pravni odnosi Pećinčana se rešavaju brzo. To garantuje dobre komšijske odnose, perspektivu u smislu održivog razvoja i razvoja privrede. Ovde smo se okupili da bismo dobili donaciju u obliku računarske opreme, a pre toga smo imali podršku u sanaciji krova i renoviranju prostorija. Ovakva saradnja bi trebalo da postane primer svim drugim opštinama i gradovima Srbije. Zahvaljujući digitalizaciji i reformi omogućili smo da službenici katastra iz Pećinaca pružaju podršku na daljinu drugim katastrima u našoj zemlji”, izjavio je Borko Drašković.
Opština Pećinci je izdvojila više od pet miliona dinara za rešavanje problema mesnog katastra, a prema rečima prvog čoveka Pećinaca, Siniše Đokića, na taj način su unapredili obradu predmeta svojih građana, ali i investitora.
“Pronašli smo način da nabavkom opreme i sanacijom prostorija pomognemo da ovaj katastar bude za primer. Lokalna samouprava je postupila u skladu sa uputstvima Republičkog geodetskog zavoda, te smo kupili opremu prema njihovim potrebama, kako bi te konfiguracije ubrzale proces obrade podataka”, objasnio je predsednik opštine Pećinci.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.