Aktuelno

VREDNA DONACIJA OPŠTINE KATASTRU U RAČUNARSKOJ OPREMI

Katastar u Pećincima nema nerešenih predmeta

Predsednik Opštine Pećinci, Siniša Đokić, uručio je vrednu donaciju u vidu računarske opreme katastru u Pećincima. Donaciju je primio generalni direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković. Pored toga, lokalna samouprava je u prethodnom periodu finansirala renoviranje prostorija pećinačkog katastra i donirala kancelarijski nameštaj, sa ciljem da se stvore bolji uslovi za efikasniji rad te službe, u korist stanovnika Pećinaca i pripadajućih sela.
“Saradnja je nastala iz jednog problema koji je lokalna samouprava imala pre nekoliko godina i tada smo se dogovorili da zajednički krenemo u akciju rešavanja. Rezultat toga je da opština Pećinci danas nema nerešenih predmeta i svi imovinsko pravni odnosi Pećinčana se rešavaju brzo. To garantuje dobre komšijske odnose, perspektivu u smislu održivog razvoja i razvoja privrede. Ovde smo se okupili da bismo dobili donaciju u obliku računarske opreme, a pre toga smo imali podršku u sanaciji krova i renoviranju prostorija. Ovakva saradnja bi trebalo da postane primer svim drugim opštinama i gradovima Srbije. Zahvaljujući digitalizaciji i reformi omogućili smo da službenici katastra iz Pećinaca pružaju podršku na daljinu drugim katastrima u našoj zemlji”, izjavio je Borko Drašković.
Opština Pećinci je izdvojila više od pet miliona dinara za rešavanje problema mesnog katastra, a prema rečima prvog čoveka Pećinaca, Siniše Đokića, na taj način su unapredili obradu predmeta svojih građana, ali i investitora.
“Pronašli smo način da nabavkom opreme i sanacijom prostorija pomognemo da ovaj katastar bude za primer. Lokalna samouprava je postupila u skladu sa uputstvima Republičkog geodetskog zavoda, te smo kupili opremu prema njihovim potrebama, kako bi te konfiguracije ubrzale proces obrade podataka”, objasnio je predsednik opštine Pećinci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.