24.07.2023.
Aktuelno

Pritekli u pomoć posle nevremena

Svetlani Savić iz Noćaja vetar je u sredu 19. jula odneo crep sa obe kuće u istom dvorištu. Narednih dana je pokušavala da sanira štetu sama, ali objekti su dočekali kišu nenatkriveni. To je prouzrokovalo veliku štetu u prostorijama.

– Pokušala sam sa majstorom da zamenim crep, ali nas dvoje nismo stigli da to učinimo, jer nemamo toliko snage i brzine koliko bi to imali neki mlađi momci. Dočekali smo tako kišu, jer dodatnih majstora u tom trenutku nije bilo moguće pronaći. Uništeni su plafoni iznad šest prostorija, tada sam odlučila da potražim pomoć, zamolila sam putem društvenih mreža svakog ko je u mogućnosti da pomogne. Beskrajno sam zahvalna Vladimiru Ančiću, predsedniku Mesne zajednice i svim njegovim drugarima koji su se odazvali na moj poziv i došli da mi pomognu da
saniramo štetu na krovu. Nije sramota tražiti pomoć, već moći, a ne pružiti je. U ovakvim trenucima je najvažnija solidarnost i zato apelujem na sve da pomognu nekome ko se nađe u nevolji, komšiji, rođaku, čak i čoveku na ulici koga ne poznaju, kaže Svetlana Savić.
Momci iz Noćaja koji su popravili ovaj krov su drugari koji su danima pre toga popravljali
štetu po svom selu, uklanjali slomljeno drveće, pomagali svojim meštanima.
– Upravo ovi ljudi koji su danas sa mnom kod Cece su sedeli prethodno veče zajedno, jer smo drugari. Video sam njen apel na društvenim mrežama i bez mnogo razgovora smo se dogovorili da joj pomognemo, što smo sutradan odmah i uradili. Ona je nabavila materijal, naše je samo da sredimo stanje. I ja bih poručio svima da pomognu ljudima u nevolji, ukoliko su u mogućnosti, kazao je Vladimir Ančić.
Momci su radili brzo, vreme je išlo na ruku i ovo je još jedan dokaz da se sve može, kada se ruke slože.

Aleksandra Dražić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.