Aktuelno

Stanje u pazovačkoj opštini nakon oluje

Jak vetar, praćen kišom, oko 19.30 zahvatio je i opštinu Stara Pazova. Padali su crepovi i limeni krovovi, lomilo se granje sa drveća, a padala su i čitava stabla. Na centru Stare Pazove srušio se limeni krov sa zgrade na ćošku. Toranj na Crkvi Svetog Nikolaja u Vojki se nakrivio kao nakon sličnog nevremena 1994. godine. Na ulicama je vetar oštetio električnu mrežu pa su brojna domaćinstva bez struje. Na sreću, nema teže povređenih a ni stradalih. Nakon sat vremena vetar se smirio a nevreme nastavilo ka Dunavu i Banatu. Nadležni apeluju na oprez prilikom kretanja ili vožnje po ulicama zbog velike količine oborenog granja i stabala.

Prema informacijama iz staropazovačkog Doma zdravlja nakon sinoćnjeg nevremena u hitnu službu se sa lakšim povredama javilo pet pacijanata i svi su zbrinuti ambulantno.  U Novoj Pazovi su lekari hitne pomoći imali osam intervencija u ambulanti a u pitanju su takođe lakše povrede, kontuzije i posekotine.

Nakon prvog obilaska njiva u golubinačkom ataru, na njivama nije pričinjena veća šteta, jer  nije bilo grada. Najviše je oštećenja na suncokretu, koji ima slabiju stabljiku, kukuruzi su negde povaljani, što zavisi od sorte, kao i soja. To su prve procene sa terena, saznajemo iz staropazovačkog Delta agrara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.