20.07.2023.
Aktuelno

Proglašena vanredna situacija, zabrana korišćenja gradske plaže

Održana je vanredna sednica Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica, u četvrtak 20. jula, zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo taj grad veče ranije. Pričinjena je velika materijalna šteta, kako na domaćinstvima, tako i na javnim ustanovama. Sagledano je stanje, predati su izveštaji javnih preduzeća i drugih koji sudeluju u funkcionisanju štaba, a ekipe su bile na terenu već kada je počelo nevreme.
„Situacija nije na zavidnom nivou, ima mnogo štete, mnogo toga što treba sanirati. Uništeno je mnogo krovova, zelenila, javnih ustanova, a sve to treba sanirati da bi grad nastavio da funkcioniše. Zato smo doneli odluku da se proglasi vanredna situacija. Doneta je odluka da Gradska uprava za saobraćaj i komunalne i inspekcijske poslove izađe tokom dana na teren i sagleda štetu koja je nastala, izdata je naredba svim javnim preduzećima da budu u funckiji saniranja iste. Nažalost, gradska plaža je pretrpela velike posledice i nastupila je njena zabrana korišćenja do daljnjeg, zbog bezbednosti građana. Još uvek postoji opasnost pada drveća i povređivanja, potrebno je da ne prilaze takođe ni strujnim kablovima koji su pokidani, kao i ni telekomunikacionim. Opšta bolnica je pretrpela štetu, uništen je krov hirurškog bloka, imaju velike probleme. Pomoći ćemo im u saniranju. Četrdesetak lica je od sinoć tražilo medicinsku pomoć u našem gradu, većina je imala lakše telesne povrede, a dvoje je transportovano u Beograd na dalje lečenje. Najvažnije je da nema ljudskih žrtava“, izjavila je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.
Prema rečima gradonačelnice, lokalna samouprava će nastojati da traži pomoć u saniranju štete i od viših nivoa vlasti, kako bi se prebrodila ova vanredna situacija.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.