Sport

Stefan Vrdoljak i posada Srbije osvojili evropsku bronzu

Kajakaška reprezentacija Srbije u sprintu učestvovala je od 21. do 24. juna na Evropskim igrama u poljskom gradu Krakovu. Među 11 reprezentativaca Srbije bili su i članovi sremskomitrovačkog Kajakaškog kluba „Val“ Stefan Vrdoljak, Marija Dostanić i Bojan Zdelar.

Kajakaška posada u olimpijskoj disciplini K4 500 koju su pored člana mitrovačkog kluba Stefana Vrdoljaka činili Anđelo Džombeta, Marko Novaković i Vladimir Torubarov osvojila je bronzanu medalju, što je prva istorijska medalja za srpski četverac u ovoj disciplini.

Za Stefana kao najmlađeg člana trećeplasirane posade, prošlogodišnjeg vicešampiona Evrope za mlađe seniore ovo je prvo seniorsko odličje i to u olimpijskoj kajakaškoj disciplini.

Inače, finalna trka bila je krajnje neizvesna i konačni poredak utvrđivan je u fotofinišu.

Bronzane medalje za Srbiju osvojili su još i muški dvosed na 500 metara koga su činili Marko Dragosavljević i Ervin Holpert, kao i Milica Novaković, odnosno Marko Dragosavljević u disciplini K1 500, dok je Milica kao najuspešnija srpska takmičarka u Krakovu, u trci na 200 metara bila druga i osvojila je srebrnu medalju.

D. Mostarlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.