Aktuelno, Pazovačke vesti

Najuspešniji srednjoškolci u Staroj Pazovi

Pretposlednje nedelje u junu učenicima završnog razreda srednjih škola u Staroj Pazovi svečano su uručene diplome i tom prilikom su proglašeni i đaci generacije.
U Gimnaziji Branko Radičević u ovoj generaciji je bilo 106 maturanata od kojih 35 odličnih i pet nosilaca Vukove diplome.
Jelena van der Zijden i Milica Keser su učenice generacije s tim što je Milica i sportistkinja generacije a odbojka joj je, kaže samo pomogla da bude uspešna i u školi. Obe planiraju da upišu Medicinski fakultet i budu najuspešnije u svojim oblastima.
Direktor gimnazije Miroslav Marković poželeo je prisutnima dobrodošlicu i sada već bivšim đacima, puno sreće u budućnosti i što je najvažnije, da ostanu dobri ljudi i da se bave poslom koji vole. Kaže da je ove godine specifična situacija zbog dva đaka generacije i ne dešava se često, međutim potpuno zasluženo su obe nosioci ove titule.
Daniela Pavlović iz Golubinaca ponela je titulu đaka generacije u Ekonomsko – trgovinskoj školi Vuk Karadžić. Svojim posvećenošću, trudom i brojnim takmičenjima tokom četiri godine srednjoškolskog obrazovanja, ostvarila je cilj koji je sebi zadala. Na svečanoj dodeli diploma, istakla je da bi želela da upiše Ekonomski fakultet u Novom Sadu.Uvodnu reč je napravio direktor Vladimir Marinkov poželevši sreću svima u daljem školovanju. Čestitao je Ognjenu Babiću, sportisti generacije kao i nosiocima Vukove diplome Katarini Gubečka i Andreju Simendiću. Direktor je takođe naglasio da dugo nije izašla generacija koja je ostvarivala bolje uspehe od ove na raznim takmičenjima, pogotovo republičkim. Tu se ubrajaju jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju iz principa ekonomije,poslovne informatike i književne olimpijade. Takođe iza njih je i veoma uspešno učešće na takmičenju iz retorike i besedništva. Ekonomsko-trgovinsku školu “Vuk Karadžić” u Staroj Pazovi ove godine je završilo 110 maturanata.
Za đaka generacije u Tehničkoj školi proglašena je Sara Čmelik, koja je završila smer tehničar za grafičku pripremu. Sve četiri godine svog srednjoškolskog obrazovanja bila je odličan učenik, a ove je na republičkom takmičenju iz grafičarstva osvojila prvo mesto. Kaže da je uvek volela da crta, zadovoljna je onim što joj je ova škola pružila, ali i sama je uložila mnogo truda, koji se isplatio i poručuje da ne treba odustajati od ciljeva. Planira da upiše Višu školu za grafički dizajn u Beogradu.
Od 140 maturanata, osmoro je završilo sa odličnim uspehom, a među njima i Velimir Ristović iz IV – 1 odeljenja, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje. On je osvojio četvrto mesto u republici a prvo u Vojvodini iz modeliranja elemenata. Zadovoljan odlazi iz škole a planira da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.
Direktorka Zorica Kešelj kaže da je ova generacije bila vrlo kreativna, puna ideja, volje i želje za uređenjem škole i okoline.

Z.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.