20.06.2023.
Aktuelno

KASNI KUPALIŠNA SEZONA

“Leto na Savi” tek od jula

Loši vremenski uslovi odgodili su početak „Leta na Savi“ u Sremskoj Mitrovici za jul. Prva aktivnost u okviru ove, sada već tradicionalne manifestacije, počinje osmog jula na gradskoj plaži, dečjim kreativnim radionicama. Nizaće se dešavanja do kraja leta, pretežno namenjena deci, a za odrasle su pripremljeni muzički i scenski programi, rečeno je na održanoj konferenciji za medije 20. juna.
– Jul mesec će i ove godine biti rezervisan za najmlađe, ali nećemo zaboraviti ni omladinu, ni ostale sugrađane. Ono, čemu se svi najviše radujemo ovog leta jeste bioskop na otvorenom, koji će biti pravo osveženje i nešto što će, siguran sam, obradovati sve Mitrovčane. Avgust mesec, mesec festivala u gradu na Savi, zasigurno je doprineo tome da se naš grad istakne, pre svega u zemlji, ali i u regionu. Letnji festivali, Srem folk fest i Vinski park, dovode brojne goste iz zemlje i inostranstva, a sigurni smo da će ove godine i muzički festival, koji će se održati na terenu „Partizana“ i ugostiti velika imena sa naše muzičke scene, učiniti ovo leto nezaboravnim. Ovom prilikom želim da pozovem sve naše sugrađane da prate kalendar manifestacije „Leto na Savi“, i da nam se pridruže, rekao je Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport.
Saradnici gradske uprave u organizaciji su Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, ustanove kulture, Sportski savez Grada, udruženja građana „Art front“ i „Zlatno runo Sirmijuma“ i „Nintel“.
– Prošlogodišnja letnja sezona ispunila je sva očekivanja, ali i postavila pred nas nimalo lak zadatak za ovu godinu.
Naši koraci u narednim danima bazirani su na nove sadržaje, najave, reklame i brendiranje, sa ciljem da Gradsku plažu učinimo još prepoznatljivijom. Svi sa nestrpljenjem čekamo lepo vreme, postavljanje bioskopa, radionice za decu, ali i festivale, koncerte i prvo OCR takmičenje u gradu, koje je zbog previsokog vodostaj reke Save pomereno za 2. septembar. Svi se jako radujemo ovom događaju, s obzirom na to je reč o jednom kompleksnom sportskom spektaklu, koji želimo da iskoristimo i za promociju našeg grada kao nekadašnjeg Sirmijuma. Ono što je veoma važno za Turističku organizaciju Grada Sremska Mitrovica jeste činjenica da su manifestacije prerasle lokalni karakter i znatno doprinose broju turista koji dolaze u Sremsku Mitrovicu, kazao je Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

Vodostaj i dalje visok

Ove godine iz gradskog budžeta je opredeljen za uređenje plaže 21 milion dinara, za realizaciju ugovora sa „Komunalijama“, Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje, koji tokom čitave godine vrši za potrebe grada uzorkovanje i proveru kvaliteta vode, zatim za potrebe fizičko tehničkog uređenja, spasilačke službe i druge prateće sadržaje.
– Vodostaj ako nastavi da opada po tridesetak centimetara dnevno, Gradska uprava je spremna i čim se stvore uslovi krenuće se sa izvođenjem radova, najpre na pripremi podloge. Ove godine će takođe biti postavljen pesak. JKP „Komunalije“ sa kojima Grad ima zaključen ugovor o održavanju čistoće i mobilijara na Gradskoj plaži izvršiće radove iz svoje nadležnosti, pre svega mislim na osposobljavanje javnog toaleta, dopremanje kanti, kontejnera, dečjih igrališta i ostalog inventara. I ove godine biće angažovana profesionalna spasilačka služba i služba hitne medicinske pomoći, u cilju očuvanja bezbednosti i zdravlja naših sugrađana i gostiju koji posećuju našu plažu, rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice.
Procenjuje se da će kupališna sezona, ukoliko to vodostaj Save dozvoli, početi najkasnije do polovine jula.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.