19.01.2023.
Sport

FK „INĐIJA“

Počele pripreme za prolećni deo prvenstva

Prozivkom igrača, a zatim i prvim odrađenim treningom u sredu, 11. januara počele su pripreme fudbalera „Inđije“ za predstojeći prolećni deo prvenstva u okviru Prve lige Srbije. Istog dana, održana je i konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik kluba Dragan Pilipović i trener „zeleno-belih“ Jovan Golić.

– Nakon više od mesec dana pauze, fudbaleri se vraćaju obavezama u klubu – istakao je Pilipović i dodao da su se samo nekolicini igrača zahvalili na dosadašnjoj saradnji. Nove klubove potražiće Kovačević, Riznić, Aleksić i Kukolj, igrači koji nisu imali veliku minutažu u prethodnoj sezoni. Takođe, uskoro očekujemo da se ekipi pridruže dva zvučna imena, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti javnost, kazao je Golić.

U 2023. rekonstrukcija stadiona i postavljanje reflektora

Kako je potvrdio Dragan Pilipović, predsednik Fudbalskog kluba „Inđija“ u toku ove godine biće postavljani reflektori na stadionu kraj železničke stanice kako bi utakmice, ubuduće, mogle da se odigravaju i u večernjim terminima.

-Opština Inđija opredelila je oko 40 miliona dinara za izgradnju reflektora sa trafo stanicom. Zbog konfiguracije terena, sa jedne strane zbog brze pruge, a sa druge ulice, svi radovi moraće da se izvedu unutar stadiona. U tom slučaju, izvršiće se i rekonstrukcija samog terena, prvi put nakon izgradnje 1933. godine istakao je predsednik FK „Inđija“ i dodao da je u okviru tog projekta predviđena i potpuna rekonstrukcija terena, nakon čega će, između ostalog, biti postavljena i nova travnata površina.

Fudbaleri „Inđije“ imaju šest nedelja da se pripreme za ostvarivanje cilja, a to je ulazak u viši rang takmičenja. Prve dve nedelje radiće se u Inđiji, a zatim ekipa odlazi u Antaliju gde će, takođe, boraviti dve nedelje i gde ih očekuje odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica. Po povratku u Inđiju ostaju im još dve nedelje do početka prvenstva, 25. februara.

Kako je istakao Jovan Golić, trener FK „Inđija“, pre odlaska na pripreme u Antaliju, 26. januara,  „zeleno-beli“ odigraće prvu kontrolnu utakmicu sa „Borcem“ iz Šajkaša.

– Sigurno je da ćemo imati dobre uslove za rad i da ćemo imati vremena da se pripremimo za još teži, prolećni deo sezone. Ekipa je kompletna i niko od igrača na koje računamo nije napustio klub. Sa druge strane, još uvek se traže neka pojačanja, pre svega, u ofanzivnom delu. Ekipa je kompaktna, tako da neće biti puno kadrovskih promena u njoj- istakao je Golić.

Trener „zeleno-belih“ je dodao i da će po povratku iz Turske odigrati još dve kontrolne utakmice, prvu sa FK „Bačka“ iz Bačke Palanke i takozvanu  „generalnku“ u okviru koje će im protivnik biti FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.