09.01.2023.
Pazovačke vesti

AKTIVNOSTI UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE U STAROJ PAZOVI

Nakon ozelenjavanja, u planu ekološka učionica

Pred kraj prvog polugodišta ove školske godine, učenici Tehničke škole u Staroj Pazovi su ozelenjavali dvorište gde se nalaze radionice za praksu, i to je samo jedna od njihovih ekoloških aktivnosti. Najviše zasluga za akciju u kojoj su posađene jelke, ukrasne šljive i javor, pripada odeljenju II 4, iz kojeg je učenik Vujadin Vejin, koji kaže da mu je drago što je upravo njegov razred učestvovao u ovoj akciji.
Uporedo je urađen projekat za izgradnju ekološke učionice, takođe u dvorištu ispred radionica, kako bi se nastava mogla odvijati na otvorenom prostoru. To će biti od posebnog značaja za učenike, koji imaju klaustrofobiju, ili neke druge strahove i kojima je lakše da nastavu prate na svežem vazduhu, ali i da sednu tamo izvan časova. U pitanju je zajednička ideja Anđele Gogić i njene drugarice Nikoline Manojlović, potpredsednica Učeničkog parlamenta, a nije izostala ni pomoć direktorke škole.
Dok su stabla zasađena zahvaljujući saradnji sa Udruženjem građana „Šuma peva“ iz Beograda i kompanijom „Kofikab“ iz Deča, za ekološku učionicu je sredstva omogućila Lokalna fondacija iz Stare Pazove. Radovi bi trebalo da počnu čim dozvole vremenski uslovi, kako bi se ekološka učionica mogla koristiti do kraja ove školske godine.
– Učenici se rado odazivaju ovakvim akcijama, a s druge strane, i sami imaju mnogo inicijativa. Naš učenički parlament je veoma aktivan, kao i profesorka Milica Marković koja ga vodi, u sve su uključeni pedagog i psiholog, a ja kao direktorka sve podržavam, i želim da bude što više ovakvih akcije, kako bismo probudili i povećali svest o ekologiji, kaže direktorka Zorica Kešelj. Navodi da je jako zadovoljna buđenjem ekološke svesti kod učenika i nastavnika, njihovim učešćem u vannastavnim aktivnostima i nada se, da će sa sličnim akcijama nastaviti i u narednom periodu.

Z.K.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.