08.12.2022.
Hronika

POČELO SUĐENJE ZBOG UBISTVA BRAĆA JELIČIĆ IZ FUTOGA

Supruga ubijenog tvrdi, da braća nisu zajedno otišla na teren

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, 28. novembra počelo je ispočetka suđenje Dejanu Eriću (39) iz Jarka zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, Erić je okrivljen za ubistvo rođenih braća Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, dok je Dejanovom bratu Nebojši Eriću (37) koji je bio takođe osumnjičen za ubistvo braća Jeličića, tokom istražnih radnji obustavljen  krivični postupak. U ovom sudskom procesu, pored Dejana, Nebojša je jedini svedok tragedije, koja se dogodila 6. decembra 2020. godine, u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice zbog tartufa.

Na početku glavnog pretresa, pred sudskim većem stariji Erić se izjasnio da je razumeo optužnicu i da priznaje samo izvršenje krivičnog dela nedozovoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, te da drugo koje mu se stavlja na teret ne priznaje, jer kako je rekao, branio je sopstveni život.

Na pitanje sudije Nikole Radanovića zašto je tog kobnog dana poneo pištolj u šumu, Dejan je kazao da ga nosio i pre, ali da nikome nije pričao niti ga je nekome pokazivao. Na ovom suđenju odbili su da svedoče Dejanov otac Rade Erić, kao i njegova supruga Dragana, dok se Nebojša i ovaj put u sudnici pojavio kao svedok.

Veštačenje telefona

Sudsko veće prihvatilo je predlog branilaca oštećenih da se Predragov mobilni telefon veštači, radi utvrđivanja poziva ubijenog i njegove supruge Maje. Sledeće ročište zakazano je za 20. februar, kada će biti saslušani ostali svedoci.

On je ostao pri svojoj izjavi, koju je dao na glavnom pretresu 16. marta ove godine, gde je tvrdio da su on i Dejan bili prvi napadnuti od Jeličića.

– Tog jutra oko 8 časova, u šumu sam stigao sa bratom Dejanom koji je izašao iz kola i u pratnji psa krenuo u šumu. Dok sam izlazio iz auta, sa desne strane su došla braća Jeličić, a onda je Stanislav prišao automobilu i sa kopalicom razbio mi šoferšajbnu – rekao je u svojoj izjavi Nebojša, tvrdeći da, je kada je Stanislav nasrnuo na Dejana, on hteo da ih razdvoji, ali je tada njemu prišao Predrag i udario ga u predelu čela.

– Dok me je Predrag udarao, začula su se dva pucnja, presekao sam se i pomislio sam da je Stanislav ubio moga brata. Tada je Predrag ustao sa mene i krenuo u njihovom pravcu, uzeo je kopalicu i nasrnuo na Dejana. Viknuo sam- Pazi Dejane, a onda sam čuo treći pucanj – izjavio je mlađi Erić.

U razgovoru za naše novine Maja, supruga ubijenog Predraga, rekla je da je dan pre ubistva njenom suprugu bio rođendan, i da je on zato sutradan otišao u šumu kako bi počastio svoje drugare.

– Moj suprug nije imao potrebu da ide na to mesto gde se desilo ubistvo, sem da je nešto čuo. Znam da nije zajedno otišao sa bratom Stanislavom iz kampa, jer je telefonom ujutru razgovarao sa mnom – kaže Maja, tvrdeći da on i njegov brat nikada nisu odlazili zajedno na teren, već su išli na tri različite strane.

– Mog supruga ne mogu vratiti, ali sve što bude manje od maksimalne kazne, smatraću povlasticu za porodicu Erić i Dejana – kroz suze je dodala udovica ubijenog.

S.Kostić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.