24.11.2022.
Ekonomija

DODELJENE NAGRADE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE SREM

Najuspešniji privrednici i poslovni lideri

Na održanoj sednici Parlamenta privrednika Srema u utorak 16. novembra, dodeljene su nagrade Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga. Ove nagrade se dodeljuju tradicionalno za doprinos razvoju privrede regiona, kao i za najbolje poslovne lidere. Takođe, dodeljene su i jubilarne nagrade za dvadeset godina postojanja i za svakih narednih deset godina.

Nagrade, na godišnjem nivou, dobijaju ona privredna društva i pojedinci, koji svojim radom i izuzetnim rezultatima, povećanjem broja zaposlenih, izvoza, uvođenjem novih tehnologija i društveno odgovornim ponašanjem doprinose unapređenju razvoja sremske privrede.

Nagrade imaju za cilj da podstaknu najbolje i da budu primer drugima kako se može izboriti, poslovati i biti uspešan i u teškim poslovnim vremenima. U Sremu radi preko 4.000 privrednih društava i blizu 12.000 preduzetnika.

Za poseban doprinos razvoju privrede regiona nagrade su dobila privredna društva „Doming“ iz Šimanovaca, „Metal-fleks“ iz Nove Pazove i „Tabeks“ iz Sremske Mitrovice. Nagrade za poslovne lidere otišle su u ruke Jadranki Karamarković iz kompanije „Karamarković“ u Novim Banovcima i Radetu Iliću iz kompanije „Termoprodukt RS-1“ iz Sremske Mitrovice.

– Poslujem preko 30 godina i smatram da su moja nagrada – moji zaposleni, koji su sa mnom između 20 i 30 godina. To je znak da smo zajedno doprineli uspehu, izjavila je Jadranka Karamarković, dobitnica nagrade za poslovnog lidera.

Jubilarne nagrade za dve decenije poslovanja dobio je „Metalfer“ iz Sremske Mitrovice, zatim preduzeće „Trimo-inženjering“ iz Šimanovaca, „Metal centar“ iz Vojke, „Schenker“ iz Šimanovaca, „Vektor elektrik“ iz Sremske Mitrovice, Trgovina „Mačak M&D“ iz Sremske Mitrovice, „MB komerc“ Ruma, Veterinarska stanica „AJ-VET“ iz Rume, „Gasteks“ Inđija i „Hidroterma“ iz Sremske Mitrovice.

– Godina 2022. možemo reći da je mogla biti i uspešnija sa okolnostima sa kojima se susreću privrednici. Verujem da svako od nas u Srbiji daje svoj maksimum da bi bio uspešniji, da bi i privrednici i zaposleni kod njih imali bolju budućnost. Ovaj susret koji imamo svake godine, pokazatelj je da u Sremskom upravnom okrugu postoje uspešni privrednici sa percepcijom kako treba unapređivati svoje poslovne odnose, pratiti trendove, širiti aspekte poslovanja, izjavio je Dalibor Berić predsednik Parlamenta privrednika Srema.

Za poslovanje dugo 30 godina, jubilarne nagrade primili su „Delmaks“ iz Stare Pazove, „M&B trans“ iz Novog Slankamena, „ZAM“ iz Inđije, INTERCROWN-JANKOVIĆ iz Nove Pazove, „Računovodstveni biro“ iz Sremske Mitrovice, „Hrana produkt“ iz Salaša Noćajskog, „Dadeks“ iz Salaša Noćajskog, „Artinvest“ iz Stare Pazove, „Vreko“ iz Sremske Mitrovice, zatim „QUERCUS ROBUR“ iz Višnjićeva, mitrovački „Agrar produkt“, „MNG Plastik“ iz Inđije, „Elit“ iz Rume, „Medicon“ iz Deča, „Sremplan“ iz Sremske Mitrovice i staropazovačka „Niskogradnja“.

 A. Dražić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.