21.10.2022.
Društvo

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA FISKULTURNU SALU U OSNOVNOJ ŠKOLI U MAČVANSKOJ MITROVICI

Gradi se multifunkcionalna sportska hala

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnica Sremske Mitrovice položili su kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, u utorak 11. oktobra. Tom prilikom su istakli da je ovo još jedna važna investicija u oblasti obrazovanja i ulaganje u zdravije detinjstvo.

– Ovo je početak velikog posla, investicije čija je vrednost oko 430 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica, a čijom realizacijom će deca dobiti novu fiskulturnu salu gde će razvijati sportske veštine i koristiti slobodno vreme za sportske aktivnosti, izjavio je predsednik Mirović izrazivši očekivanje da će radovi biti završeni u planiranom roku.

Igor Mirović je ocenio da je obrazovae izuzetno značajno za čitavu naciju, a da je veoma važno u kakvim uslovima se deca školuju i borave, naročito u manjim sredinama, te će stoga Pokrajinska vlada u još većem obikmu nataviti sa finansiranjem pripreme projektne dokumentacije, sanacije postojećih objekata osnovnih i srednjih škola i izgradnje novih širom Vojvodine.

– Manje sredine traže značajniju pažnju i podršku da bi se očuvale i zaistavile migracije. Ova škola ima još šest područnih odeljenja i takvih primera ima puno, a naš je cilj da svaku školu sačuvamo, kako bismo održali naša sela, naveo je Mirović.

Projektom je predviđeno da sala bude površine 995 kvadratnih metara, koja će zadovoljavati potrebe svih sportova u dvoranama. Planirane su i tribine za posetioce, kapaticeta 205 sedećih mesta. Osim toga, predviđena je i izgradnja prostorija za đački restoran, učionica za tehničko i dnevni boravak.

– Sremska i Mačvanska Mitrovica imaju zajedničku istoriju, ali i budućnost. Izgradili smo ovde novu školu i rešili višedecenijski problem. Sa novom školom i novom fiskulturnom salom učenici zaposleni će imati savremene uslvoe za rad, boravak i postizanje boljih rezultata, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Direktor škole, Slađan Papić, naglasio je da je severna Mačva oduvek imala kvalitetne sportiste, koji će ubuduće imati još bolje uslove.

– Nismo imali do sada gde da pripremamo decu za sport. Koristili smo livadu ispod keja, ali samo kada je lepo vreme. Tamo su deca igrala fudbal, imali smo vratilo i improvizovali smo odbojkaški teren. Hteli smo da animiramo decu na neki način i da se oni imaju gde družiti. Izuzetno nam je drago da se sada radi na izgradnji, imaćemo u potpunosti sređenu školu i salu, ne samo za decu Mačvanske Mitrovice, već i okolnih sela, izjavio je Slađan Papić.

Događaju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i didrektor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

A. Dražić

Foto: B. Tucaković

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.