28.07.2022.
Sport

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „ŽELEZNIČAR“ IZ INĐIJE

Počele pripreme

Testiranjem na terenu pored sportske hale u Inđiji u četvrtak, 21. jula, počele su pripreme Ženskog rukometnog kluba „Železničar“ pred predstojeću superligašku sezonu. Pored dobro poznatih lica, viđena su i dva nova, Nataša Lovrić i Una Obrenović, koje su se nedavno pridružile šampionkama iz Inđije.

– Drago mi je što sam postala član ove ekipe koja je prošle sezone pokazala neverovatan karakter na terenu. Veoma mi je drago što imam priliku da budem deo ovog tima i nadam se da ću se brzo uklopiti, istakla je Una Obrenović, nova igračica u redovima „Želje“.

Una Obrenović

Pred inđijskim rukometašicama su veliki izazovi ali i naporni treninzi. Kako je istakao trener Vlada Šimičić deset dana provešće na Zlataru a nakon povratka u Inđiju, 03. avgusta, slede i kontrolne utakmice. 12. avgusta snage će odmeriti sa „Kikindom“, 13. avgusta sa novosadskom „Vojvodinom“, a 20. avgusta rukometašice „Železničara“ putuju u Podgoricu gde će sa ŽRK „Budućnost“, bivšim prvakom Evrope odigrati prijateljski susret.

Nataša Lovrić

– U Podgorici će biti odigrane dve utakmice, jednu će igrati prva a drugu, druga naša ekipa. Pored ovih, 25. i 26. avgusta odigraćemo i utakmice sa dve mađarske ekipe, „Kišvarda“ i „Orošhazom“, rekao je Vlada Šimičić, trener ŽRK „Železničar“ Inđija i dodao da već 3. septembra počinje Super kup.

Šimčić kaže da će u okviru Kup-a uslediti bitka za prvi sledeći trofej, a već 11. septembra počinje nova sezona u superligaškom takmičenju, Arkus ligi za rukometašice. Pred inđijskim rukometašicama je i nov, istorijski izazov. Rukometašice „Železničara“, kao šampionke Srbije, igraju kvalifikacije za Ligu Evrope. Prvi protivnik biće im hrvatska ekipa „Dalmatinke“ iz Ploča. Prva utakmica igra se 8/9. Oktobra u Pločama, a revanš u Inđiji 15/16. oktobra.

– Mi smo jedini klub iz Srbije, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, koji igra kvalifikacije za Ligu Evrope, zbog čega imamo obavezu da se predstavimo u što boljem svetlu i da damo sve od sebe- kaže trener „Železničara“ i dodaje da je od 12 protivnika, čak devet igralo Ligu šampiona, što govori o kvalitetu i težini kvalifikacija koje im predstoje.

– Prvu utakmicu u kvalifikacijama igraćemo protiv „Dalmatinki“ iz Ploča i mogu reći da je reč o veoma kvalitetnoj, mladoj ekipi poput naše. Sigurno nas čeka jako teško takmičenje ali ja verujem u svoju ekipu od koje, kao i uvek, očekujem da će dati svoj maksimum. Zaista se nadam i verujem u prolaz dalje, istakao je Vlada Šimičić, trener ŽRK „Železničar“ Inđija.

ŽRK „Železničar“ iz Inđije osvajač je titule šampiona Srbije što predstavlja istorijski uspeh inđijskog klupskog sporta. Takođe, ovo je prvi put u istoriji grada da jedna klupska ekipa igra međunarodno takmičenje.

M.Đ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.