26.05.2022.
Hronika

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG UBISTVA U BEŠKI

„Svi su znali, a niko mi nije rekao“

Viši sud u Sremskoj Mitrovici, potvrdio je optužnicu VJT koje je podiglo protiv Zolike Holika (50) iz Beške, zbog krivičnog dela teško ubistvo, potvrđeno je u ovom sudu. Holik je okrivljen da je u septembru prošle godine u ranim jutarnjim satima prvo automobilom usmrtio bivšu suprugu Jasminu Holik (47), a zatim njeno beživotno telo odneo u svoju kuću. Kada će se održati pripremno ročište taj datum odrediće sudija Nikola Radanović koji će voditi ovaj sudski proces.

Zločin koji je potresao rodbinu, prijatelje, komšije, kada se pronela vest da je Zolika usmrtio Jasminu, koja ga  je dve godina pre zločina napustila, izazvao je prazninu i bol, kod njenih najmilijih. Oni ni posle osam meseci ne mogu da poveruju šta se desilo nesrećnoj ženi.

– Sve se zna šta je i kako bilo, nažalost moju ćerku ne mogu vratiti među žive. Povređen sam što su svi znali, da je on njoj pretio, a niko mi ništa nije rekao. Naravno, da to ne bih dozvolio, pričao bih sa njim. – kaže za naš list Dragoljub Markov otac ubijene Jasmine, koji zvanično nije bio čuo da je potvrđena optužnica protiv bivšeg zeta.

Zločin zbog ljubomore

Svi oni koji su poznavali ovaj bračni par, tvrde da je motiv ove tragedije ljubomora i posesivnost, jer Zolika nije mogao da se pomiri sa tim, da Jasmina ne želi više da se miri sa njim.

– Ni naslutio nisam da tako nešto može da se desi. Čuo sam to jutro kada se ćerka spremala na posao, jedva je dočekala da počne da radi, jer je bila tri nedelje u bolnici od korone bolesna. A onda joj je on oduzeo život – prisetio se otac Dragoljub, koji sa suprugom Božicom utehu traži u unuku, unuki i njenoj porodici.

Tog jutra kada je Jasmina u uobičajeno vreme krenula na posao, u ulici gde je živela kod majke i oca, u kolima je sačekao Zolika a onda automobilom naleteo na nju, izašao iz vozila, ženu stavio na suvozačevo mesto i odvezao je svojoj kući u Ulicu Branka Radičevića. Tada je pozvao taštu Božicu i rekao joj da je ubio Jasminu, nakon čega je nesrećna žena pozvala policiju, koja je njeno beživotno telo zatekla u ležećem položaju na bračnom krevetu.

Nekoliko sati posle tragedije, Jasminina majka za naš list je rekla, da je njena ćerka godinama trpila maltretiranje od Zolike.

– Vređao je, proganjao je, pratio. Svašta je moja ćerka trpila, zarad mira u kući i mira u porodicama da se ne bi međusobno svađale. – rekla je tada očajna majka ubijene žene, ne krijući da je Jasmina nekoliko puta davala šansu Zoliki kada bi se pomirili, ali bi on bio opet onaj isti i veoma gadne naravi kada popije.

S.Kostić

 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.