05.05.2022.
Aktuelno

OPŠTINA INĐIJA

Da li „Folksvagen“ dolazi u Inđiju?

Nedavno se u medijima pojavila informacija da se nemački gigant u oblasti auto industrije „Folksvagen“  opredelio za lokaciju za izgradnju fabrike u Inđiji. Sremska opština, prema tim navodima,  izabrana je zbog veoma dobre infrastrukture i jer se nalazi na pola puta između Novog Sada i Beograda, te bi mogao da se zaposli veliki broj ljudi iz oba pomenuta grada. Cela Srbija, kako je pisano još 2019. godine, imala bi ogromnu korist od dolaska „Folksvagena“. Inđija bi postala industrijski superioran centar.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak potvrdio je da je Inđija spremna da odgovori svim zahtevima nemačkog giganta, ako do razgovora dođe.

– Najavio sam veliku investiciju u oblasti automobilske industrije i to je nešto što nas čeka u narednom periodu. To Inđija zaslužuje, jer intenzivno radi, kao i Vlada Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem- istakao je Gak.

On je dodao da još uvek ne može da govori o kojem je konkretno brendu reč.

– Ali mogu da kažem da su u pitanju čak tri investitora iz te oblasti. Uveren sam da ćemo u naredna tri meseca dobiti potvrdu ko će od njih graditi svoje postrojenje u našoj opštini i ko će, apsolutno, promeniti privrednu sliku Inđije ali i cele Srbije, istakao je Gak.

Kako je ranije najavljeno, „Folksvagen“ će u ovom delu Evrope izgraditi fabriku vrednu 1,4 milijarde evra u kojoj će zaposliti 5.000 ljudi. Godišnji kapacitet biće 300.000 vozila.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.