27.04.2022.
Aktuelno

GRADOVI - MOSTOVI INTEGRISANIH PROCESA LOKALNOG RAZVOJA

Dunavski biznis forum

Dunavski biznis forum – „Gradovi – mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja“ održan je u Banjoj Luci, u okviru obeležavanja Dana grada. Na jednodnevnom forumu održano je više panel diskusija u kojima je učestvovala i delegacija iz Sremske Mitrovice. Teme o kojima se govorilo bile su: Digitalizacija – generator novih poslova, Zelena energija – održivi razvoj i životna sredina, Ruralni turizam, kao i Poslovna infrastruktura – tehnološki park.

U uvodnoj reči biznis foruma, gradonačelnica Svetlana Milovanović je rekla da Sremska Mitrovica tokom poslednje decenije beleži ubrzan razvoj uz smanjenje stope nezaposlenosti. Kako je istakla, pored infrastrukture, obrazovanja i turizma, jedna od veoma bitnih stvari za Grad je ekologija. Milovanović je govorila o nedavno otvorenom reciklažnom dvorištu, prvom tog tipa u Srbiji i najavila aktivnosti lokalne samouprave, kada je u pitanju ozelenjavanje, posebno industrijskih zona. Što se tiče digitalizacije, kao generatora novih poslova, Milovanović je dodala da Sremsku Mitrovicu karakteriše brza administracija – rešavanje zahteva investitora u vezi svih pitanja u što kraćem roku.

U panel diskusiji na temu “Digitalizacija – generator novih proslava” učestvovao je Tihomir Bešović iz mitrovačke informatičke službe, koji je izneo dosadašnja iskustva u poslovima digitalizacije, kao i planove za budući period.

U panel diskusiji “Ruralni turizam” učestvovala je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, koja je govorila  o razvoju mitrovačkih sela, aktivnostima na razvoju ruralnog turizma, ističući potencijale koje Mitrovica ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.