18.04.2022.
Aktuelno

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU U GRADSKOM ODBORU SRPSKE NAPREDNE STRANE U SREMSKOJ MITROVICI

Vladimir Pavlović predlog za predsednika Skupštine grada

U ponedeljak 18. aprila u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici je održana konferencija za medije. Branislav Nedimović, poverenik Gradskog odbora SNS je tom prilikom govorio o nekoliko tema. Najpre se osvrnuo na rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora održanih 3. aprila, a zatim je predstavio Vladimira Pavlovića, kandidata SNS za novog predsednika Skupštine grada Sremska Mitrovica, nakon ostavke Ilije Nedića.

–Trećeg aprila je Aleksandar Vučić, kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije, u Sremskoj Mitrovici dobio 27.723 glasa. To je 2.000 glasova više u odnosu na predsedničke izbore koji su održani 2017. godine. Rezultat od skoro 66 odsto glasova za Aleksandra Vučića, tako i 50 odsto glasova za listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, govori nam mnogo o podršci Srpskoj naprednoj stranci u Sremskoj Mitrovici, rekao je Branislav Nedimović.

Druga tema o kojoj je bilo reči na održanoj konferenciji, odnosi se na predlog Srpske napredne stranke odborničkoj grupi liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ u Skupštini grada Sremska Mitrovica, da na sednici od 19. aprila, diplomirani pravnik Vladimir Pavlović bude izabran za predsednika Skupštine grada.

– Vladimir Pavlović je diplomirani pravnik, rođen 1990. godine. Jedno vreme se profesionalno usavršavao u SAD i vodio je više odbora u Skupštini grada do sada, rekao je Branislav Nedimović.

Govoreći o razvoju Grada Sremska Mitrovica Branislav Nedimović je istakao da su neke stvari postale „podrazumevajuće“, kao što je izgradnja novih fabrika.

– U poslednjih mesec dana je otpočela izgradnja dve nove fabrike u radnoj zoni „Jezero“. Do pre petnaestak godina, borili smo se za svaku fabriku, industrijska zona „Severe“ nam je bila prazna, a danas kada kad se dve nove fabrike grade, nikom to nije interesantno. To je u Sremskoj Mitrovici postalo normalno, a vreme u ovom gradu se promenilo, odnosno funkcionisanje grada i način života. Možemo biti ponosni na to gde smo stigli po broju zaposlenih i procentu nezaposlenih, rekao je Nedimović.

On je naglasio da je po istraživanjima javnog mnjenja u Sremskoj Mitrovici, podvožnjak najvažniji objekat koji je izgrađen u poslednjih nekoliko decenija.

– Cena nekretnina u delu grada severno od podvožnjaka je porasla i do 250 evra po kvadratu. U tom delu grada sve se promenilo, fasade se uređuju, zidaju se novi objekti… To je dokaz koliko veliki infrastrukturni projekti mogu da promene situaciju na bolje. Takođe, zahvaljujući ulaganju i infrastrukturu u pojedinim selima kao što su Bešenovo, Grgurevci ili Šuljam, gde su kuće koštale osam ili devet hiljada evra, danas je nemoguće prodati kuću po ceni ispod 27.000 evra, izjavio je Branislav Nedimović.

Nedimović je govorio i o drugim sferama društvenog života, odnosno o temama koje se odnose na sport.

– Do pre pet godina najviši rang takmičenja za sremskomitrovačke klubove su bile vojvođanska ili srpska liga. Danas možemo da čestitamo rukometašicama „Srema“ koje su pobedom nad čuvenim „Radničkim“ iz Beograda, 99 odsto obezbedile sebi plasman u Super ligu. Moramo pomenuti odbojkašice koje u Super ligi igraju plej – of, ili Fudbalski klub „Radnički“ koji igra u Prvoj ligi Srbije. Mi stvarima koje sam nabrojao i fabrikama „koje niko ne vidi“ dolazimo do velikih promena u našem gradu. Zbog svega toga mislim da bi neki novi, mladi ljudi, koji imaju energije, entuzijazma trebalo da zauzmu rukovodeća mesta. Hvala onima koji su do sada obavljali funkcije. Mi nemamo prostora za umor ili odmaranje, već samo za rad, kako bismo „napali“ nove ciljeve. Ti novi ciljevi su između ostalog, dovođenje novih lekara u Mitrovicu, slanje Mitrovčana na najprestižnije inostrane univerzitete, kako bi se tamo usavršavali i vratili u svoj grad da rade. Tu je i otvaranje novog smera za IT stručnjake na mitrovačkoj Visokoj strukovnoj školi, projekti iz oblasti ekologije i mnogo toga o čemu ćemo govoriti na narednim konferencijama za medije, objasnio je Nedimović.

 Čast i odgovornost

Vladimir Pavlović se zahvalio Gradskom odboru SNS – a, na čelu sa Branislavom Nedimovićem, što je dobio priliku da predsedava Skupštinom grada Sremska Mitrovica.

– Mogu reći da je ovim SNS ispunila još jedno obećanje, da će mladi ljudi biti direktno uključeni u proces donošenja odluka u ovom gradu. Ja ću uložiti celokupnu svoju energiju, ukoliko budem izabran, da opravdam poverenje i da se u gradskoj Skupštini vodi kvalitetna diskusija i donose odluke koje će omogućiti dalji razvoj našeg grada. Osećam zbog svega toga jednu veliku čast, ali pre svega odgovornost, izjavio je Pavlović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.