25.03.2022.
Aktuelno

SREMSKA MITROVICA

Projekcija filma

U četvrtak 24. marta u Art klubu „Sirmiumarta“ u Sremskoj Mitrovici je održana projekcija filma „Vi idite ja neću“. Reč je o humanitarnoj projekciji filma organizacije „Srbi za Srbe“. Ulaznica je bila dobrovoljni prilog za predstojeću Vaskršnju akciju na Kosovu i Metohiji. Film prikazuje priču o kosovskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa, a naročito tokom 1998. i 1999. godine.

„Mnogo je sudbonosnih datuma ostalo u sećanju srpskoga naroda. Neki od njih su nam ostali na ponos i večnu zahvalnost našim precima, dok su nam, nažalost, neki drugi trajno urezali bolno sećanje na tragične i teške trenutke kojih je u srpskoj istoriji bilo zaista mnogo. Ipak, nevezano da li ti datumi u nama bude ponos ili tugu, svi oni predstavljaju temelj na kojem gradimo i negujemo našu kulturu sećanja.

Imajući u vidu da Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već skoro sedamnaest godina promoviše aktivan način borbe za svetliju i bolju budućnost našeg naroda, pre svega kroz pomoć najugroženijim višečlanim porodicama, odlučili smo da i ove godine nastavimo da dajemo svoj doprinos u negovanju kulture sećanja i time obeležimo tri važne godišnjice:

Dvadeset sedam godina od NATO bombardovanja Republike Srpske

Osamnaest godina od Martovskog pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije
Dvadeset tri godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju
Odlučili smo da godišnjice nastavimo da obeležavamo kroz humanitarnu akciju Bioskop iz bloka. Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za Vaskršnju akciju na Kosovu i Metohiji.
Prikupljeno je 19.820 dinara. Zahvaljujemo se svim prijateljima, a posebno Centru za kulturu Sirmiumart na ustupljenom prostoru i opremi kako bi ovaj događaj bio uspešno realizovan. Pozivamo sve da nas i dalje pratite, jer nas do kraja godine očekuje puno događaja u Sremskoj Mitrovici“, rekao je Danijel Maksimović iz organizacije „Srbi za Srbe“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.