24.03.2022.
Hronika

U VIŠEM SUDU U SREMSKOJ MITROVICI, POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO ZBOG TARTUFA

Umesto sa optuženičke, odbrana sa klupe svedoka

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, 16. marta, počelo je suđenje Dejanu Eriću (39) iz Jarka zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Njegovom rođenom bratu Nebojši Eriću (37) koji je bio, takođe, osumnjičen za ubistvo rođenih braća Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, tokom istražnih radnji obustavljen je krivični postupak. Nebojša se u sredu pred sudskim većem, podsetio tog kobnog 6. decembra 2020. godine kao svedok, i pored Dejana je jedini svedok tragedije, kada su braća Jeličić ubijena u šumi u potesu sela Jarak.

Napustila sudnicu

– Nisam mogla da istrpim laži koje iznosi Nebojša, brat Dejana Erića. Mrtva usta ne govore, a oni mogu sada da iznose šta god hoće. Pravda će biti isterana za Predraga i Stanislava – rekla je udovica Maja.

Kako je rekao Nebojša, tog jutra oko 8 časova, u šumu je stigao sa bratom Dejanom koji je izašao iz kola i u pratnji psa krenuo u šumu. Dok je on izlazio iz auta, sa desne strane su došla braća Jeličić, a onda je Stanislav prišao automobilu i sa kopalicom razbio mu šoferšajbnu.

– Pitao sam ga zašto je to uradio, ali mi ništa nije odgovorio, već je krenuo u pravcu Dejana koji nije daleko odmakao. Pre nego što je došao do njega počeo je da ga psuje, a onda mu je šutnuo psa i pošao kopalicom na njega – govorio je Nebojša pred sudijom Miodragom Rosićem.

Nebojša je tada rekao da je on, kada je Stanislav nasrnuo na Dejana, hteo da ih razdvoji, ali je tada njemu prišao Predrag i udario ga u predelu čela.

– Sve vreme sam se rukama branio, kako bih zaštitio glavu, a on me je udarao kopalicom i bodrio Stanislava govereći mu – Ubij ga. Dok me je udarao, začula su se dva pucnja, presekao sam se i pomislio sam da je Stanislav ubio moga brata. Tada je Predrag ustao sa mene i krenuo u njihovom pravcu, uzeo je kopalicu i nasrnuo na Dejana. Viknuo sam – Pazi Dejane, a onda sam čuo treći pucanj – govorio je Nebojša, dok je tokom njegovog izlaganja iz sudnice izašla Maja Jeličić, supruga ubijenog Predraga.

Transparenti

Pred početak suđenja, rodbina, prijatelji ubijenih Jeličića okupili su se ispred suda, držeći transparente sa natpisima: pravda za barću Jeličić, pravda za moga tatu… Kako je rekao jedan od braća Jeličića Mikica Bojanić, oni strahuju da bi Dejanu mogao da bude ukinut pritvor i zamenjen sa kućnim.

Mlađi Erić je rekao da je Stanislav bio ranjen, te da je ustajao sa zemlje, kao i da je skinuo jaknu, za razliku od Predraga, koji je odmah pao na zemlju. On je tokom svedočenja kazao da se nisu družili sa Jeličićima, da mu je jako žao što se to desilo i da je sve to dovelo zbog izmišljenih glasina, kako Erići po šumi bacaju otrov, koji bi smetao Jeličićevim psima u potrazi za tartufima.

 

S. Kostić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.