10.03.2022.
Aktuelno

ŠULJAM

Rešavanje problema meštana

U poslednje vreme svedoci smo brojnih medijskih natpisa  o sve većoj zainteresovanosti i potražnji placeva i vikendica za kupovinu, posebno u blizini Fruške gore i to na lokacijama koje pružaju mogućnost za odmor i boravak u prirodi. Da je Šuljam jedna od takvih lokacija uverili smo se ovih dana, gde se intenzivno radi na uređenju vikend naselja Šuljamačka glavica, nasipanjem grebanog asfalta u dužini od 3 kilometra, čiji je izvođač “Srem put” Ruma.

„ I nas u Šuljmu je prilično iznenadila sve veća zainteresovanost  ljudi da baš na ovom mestu , koje je poznato po tome što je još Marko Aurelius Probus, za vreme Rimskog carstva, 280. godine zasadio prvu vinovu lozu, pronađu svoju oazu mira i zdravog života, te smo nakon razgovora sa meštanima Šuljma i Šuljamačke glavice, došli do zaključka da je neophodno stvoriti sve dodatne uslove za normalno funkcionisanje života. U tom smislu, krenuli smo sa radovima na nasipanju puta, koji su od vitalnog značaja kada govorimo o saobraćnoj komunikaciji i povezivanju sa selom“ – ističe Danijel Veselinović, predsednik Saveta MZ Šuljam i napominje da će u skorije vreme biti rešeno i napajanje naselja električnom energijom, kao i rešavanje vodovodne mreže, jer je ubrzano naseljavanje ovog dela dobra prilika i za razvoj turizma, koja se ne sme propustiti.

Veselinović još dodaje da je posebno zahvalan ministru Branislavu Nedimoviću, koji je takođe razgovarao sa meštanima u jednoj od poseta Šuljmu i podržao ideju oko realizacije svih predloženih ideja da se, po pitanju infrastrukture, započnu svi neophodni radovi, kako svi oni koji su ovde  nastanjeni imali  uslove za bolji i kvaliteteniji život.

Do kraja godine, u planu je i izgradnja puta na relaciji Šuljam – Grgurevci, u dužini od 3 kilometra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.