07.03.2022.
Aktuelno

SKUPŠTINA NACIONALNE ASOCIJACIJE KANCELARIJE ZA MLADE

Region Vojvodine  dobio novog člana  predsedništva 

Treća redovna skupština Nacionalne asocijacije kancelarije za mlade je održana ovog vikenda od 4. do 6. marta 2022. godine u Vrnjačkoj Banji.
U radnom delu Skupštine izabrani su predsednik i članovi/ce predsedništva. Za predsednika Nacionalne kancelarije za mlade izabran je Džemaludin Paučinac, direktor KZM Novi Pazar, koji je i do sada obavljao tu funkciju, a za članove predsedništva Ana Nejković – KZM Pirot (region Istok), Marija Đoković – KZM Kragujevac (region centralna Srbija), Ivan Miljković – KZM Beograd, Ivan Stamenić KZM Ivanjica (region Zapad), Biljana Matić – KZM Sremska Mitrovica (region Vojvodina) i Aleksandar Stojanović – KZM Leskovac (region Jug).
Želja celog tima je da u budućnosti nastavimo sa delovanjem koje će doprineti ostvarivanju ciljeva:
* Postojanje funkcionalne Kancelarije za mlade u svim lokalnim samoupravama
* Unapređenja pravnog okvira i opštih uslova za razvoj lokalnog institucionalnog sistema omladinske politike u Republici Srbiji
* Razvoj i unapređenje lokalne omladinske politike u gradovima i opštinama na teritoriji Republike Srbije kroz rad Kancelarija za mlade
* Ostvarivanje zajedničkih interesa opština i gradova u oblasti lokalne omladinske politike
* Jačanje kapaciteta opština i gradova za ostvarivanje nadležnosti i pružanje usluga mladima
* Zastupanje zajednički utvrđenih interesa svojih članova, a posebno u postupku donošenja zakona i drugih akata od značaja za unapređenje kvaliteta života mladih u Republici Srbiji, navedeno je u saopštenju za javnost.
Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.