31.12.2021.
Aktuelno

KUD "ŽARKOVAC"

Održan godišnji koncert u punoj sali

KUD „Žarkovac“ svečanim koncertom održanim 26. decembra završilo je uspešno 2021. godinu.

Brojna publika u nedavno kompletno renoviranoj velikoj sali Doma kulture mogla je da uživa u nastupima tri žarkovačke igračke sekcije, uz muzičku pratnju harmonike profesora Darka Đokića, direktora Muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“.

Folklorne grupe su se predstavile igrama iz Jasenice, Dimitrovgrada, Bujanovca, Crnorečja, Centralne Srbije, izvornim pesmama, a na ovom koncertu su nastupili i prijatelji iz Republike Srpske – KUD „Cerovica“  iz Stanara.

Biljana Popović Jovanović, zamenica predsednice Opštine, koja je prisustvovala koncertu, je ukazala da su upravo kulturno umetnička društva važni stubovi društvenog života u selima.

Ona je istakla i odličnu saradnju KUD „Žarkovac“ sa stejanovačkim KUD „Brile“ u čiji rad je i aktivno uključena.

– Puno nam je srce posle ovakvih koncerata, jer se vidi  koliko je truda uloženo, koliko su sama deca uživala, baš kao i publika. Za lokalnu samoupravu je čast da podrži rad entuzijasta, jer vrlo dobro znamo koliko je težak rad u seoskim sredinama i zbog manjeg broja dece i činjenice da decu nije lako privoleti da se odluče za folklor. Kao lokalna samouprava mi ćemo podržati rad svih udruženja i dati svoj doprinos negovanju tradicije i očuvanja kulturnog bogatstva – rekla je Biljana Popović Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.