09.09.2021.
Sport

AK „SIRMIUM“

Uspešni na dva takmičenja

Proteklog vikenda na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održana su dva takmičenja: Prvenstvo Vojvodine za seniore i seniorke i finale Kupa za pionire i pionirke (do 16 godina). Oba takmičenja su bila pod organizacijom Atletskog kluba „Sirmium”, koji se ponovo pokazao kao sjajan i odličan organizator.

Na seniroskom prvenstvu Vojvodine istakli su se Nemanja Jorgić, koji je osvojio srebro na trci na 100 metara, Ilija Kovačević je osvojio bronzanu medalju u kategoriji bacanje kugle, muška štafeta u kategoriji 4h100 metara u sastavu Nemanja Jorgić, Vuk Marinković, Nemanja Babić i Marko Milinović, koja je osvojila bronzu. Takođe, ženska štafeta u sastavu Sara Kiš, Vanja Milanović i Katarina Živanović osvojila je u trci 4h100 metara treće mesto.

Kod finalista Kupa za pionire i pionirke Anja Čančarević je hicem od 13.11 metara ubedljivo trijumfovala u bacanju kugle, dok je u bacanju diska bila druga. Strahinja Čikić je prijatno iznenadio pobedom u trci na 100 metara sa preponama, dok je u 300 metara sa preponama bio treći.  Među finalistima (12 najboljih u Srbiji) su se još našli i Marko Aldrocić u trci na Tijana Majkić u trci na 100 mezara i 300 metara sa preponama, kao i Luka Prekajac u bacanju kugle i dsika.

Kako su rekli treneri AK „Sirmium“, Pavlović, Macanović i Hodoba, bliži se kraj sezone, koja je i ove godine, kao i mnogih prethodnih, bila izuzetno uspesna za AK „Sirmium”, ali da će se u budućnosti truditi da ostvaruju sve bolje rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.