02.09.2021.
Društvo

OPŠTINA INĐIJA

Uručene stipendije najboljim studentima

Predsednik Opštine Inđije Vladimir Gak uručio je 107 ugovora za stipendiranje najboljih studenata. Kako je istaknuto na svečanosti u zgradi Opštine, studenti su budućnost Inđije i iz tog razloga, lokalna samouprava svake godine nagrađuje najbolje.

Gak je istakao da je Opština u poslednjih pet godina više puta povećavala iznos stipendija te da će se potruditi da taj iznos bude viši. Najbolji studenti ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 18 hiljada dinara u trajanju od 10 meseci.

– Studenti su nova snaga Inđije i kada čujete da imamo njih 107 koji ispunjavaju uslove konursa, onda zaista treba da budemo ponosni–  istakao je predsednik Opštine Vladimir Gak.

Kako su istakli predstavnici lokalne samouprave, znanje i trud mladih ljudi koji postižu odlične rezultate u sticanju akademskih veština, prepoznati su kao ključni u daljem razvoju opštine. Stoga, podizanjem iznosa stipendije žele dodatno da motivišu mlade obrazovane osobe da nastave u tom smeru i da, nakon završetka studija, ostanu u svom mestu i daju pun doprinos društvenoj zajednici u kojoj su odrasli.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.