02.09.2021.
Društvo

PRIZNANJA I NOVČANE NAGRADE NAJBOLJIM PEĆINAČKIM ĐACIMA

Opština će uvek podržati trud i rad

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je 27. avgusta u Kulturnom centru novčane nagrade i priznanja đacima generacije i nosiocima Vukove diplome iz sve tri osnovne škole, kao i srednje Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ u Pećincima. Nagrade su uručene i učenicima koji su postigli zapažene rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima za školsku 2020/2021. godinu. Učenici generacije su nagrađeni sa po 30.000, a nosioci Vukove diplome sa po 15.000 dinara.

Obraćajući se prisutnima na početku svečanosti, predsednik Đokić je rekao da Opština Pećinci mnogo ulaže u školstvo, upravo zato da bi deca imala što bolje uslove za učenje, a nastavnici i profesori što bolje uslove za rad, kako bi mogli da prenesu svoje znanje.

– Završili smo dve zaista kapitalne investicije. Osnovna škola u Karlovčiću je kompletno rekonstruisana prošle godine, a škola u Kupinovu je rekonstruisana i dograđena ove godine. Pri kraju su radovi na potpuno novoj zgradi predškolske ustanove u Šimanovcima, a završena je projektno – tehnička dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju škole u Pećincima. Na vama je da učite, a Opština Pećinci će uvek biti tu da vas podrži i da nagradi vaš rad – naglasio je predsednik Đokić.

Svečanost dodele nagrada otvorila je Dunja Srdić, izvedbom kompozicije „Reka teče u tebi” Li Rume. Dunja je završila Osnovnu muzičku školu – odsek klavir, u okviru pećinačkog Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje kao vanredni učenik Muzičke škole „Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice u klasi nastavnice Branke Savić, a kao đak generacije OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci zahvalila se u ime nagrađenih učenika.

– Ova nagrada za mene, a verujem i za ostale učenike, predstavlja motivaciju za dalji rad. Smatram da ovim motivišemo i mlađe učenike da se i oni takmiče i postižu dalje uspehe. Zahvalila bih se svim pedagozima, nastavnicima koji su radili sa nama kroz naše osnovno školovanje, jer sada idemo dalje u srednje škole, ali ćemo nastaviti našu opštinu da predstavljamo u najboljem svetlu kao do sada. Zahvalila bih se, takođe, i lokalnoj samoupravi što podržava naš Studio i što su prepoznali kvalitet u našem radu – rekla je Dunja, koja je upisala dve srednje škole– Gimnaziju opšti smer i Srednju muzičku školu, dva odseka – instrumentalni i teorijski.

Ovogodišnja svečanost u Kulturnom centru upotpunjena je zvucima klavira, harmonike, tamiburice, ali i poezijom, a pored Dunje nastupili su još polaznici pećinačkog Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje Mila Cvetković i Branko Plavšić, učenici Muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ iz Rume istureno odeljenje u Pećincima Andrej Stanisavljević i Ivan Milićević, kao i članovi Literarne radionice „Družina duginih boja“ Ana Radaković, Ana Milićević i Jovanka Džakula koji su, zajedno sa svojim mentorom Radovanom Drljačom, ujedno bili i među nagrađenima za uspehe postignute na međunarodnim, republičkim i pokrajinskim takmičenjima.

Nakon svečanosti svi prisutni su bili u prilici da pogledaju izložbu „Kupinik – poslednja prestonica srpskih despota – zavet i inspiracija“, koja je bila postavljena u holu pećinačkog Kulturnog centra, a o samoj izložbi, vremenu koje predstavlja i značaju srednjovekovnog utvrđenja Kupinik, ne samo za opštinu Pećinci, nego i za ceo srpski narod, govorio je koautor izložbe arheolog Perica Odobašić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.