30.08.2021.
Izdvojena vest

OBJEKAT VRTIĆA „KOCKICA 2“

Počeli radovi na zidanju objekta

U rumskoj opštini su u toku i radovi na izgradnji jednog značajnog objekta. Reč je o zgradi vrtića „Kockica 2“, koja se gradi pored već postojećeg vrtića u naselju Tivol.

– Završeni su najkompleksniji, podzemni radovi, koji podrazumevaju temelje i temeljne ploče su završeni i počelo je zidanje objekta. Ti građevinski radovi će ići znatno brže i do sada, radovi teku predviđenom dinamikom i bez problema – rekao je Slađan Mančić, predsednik rumske Opštine.

Radoslav Mašić, direktor UPVO „Poletarac“, kaže da su radovi na zidanju objekta započeli po planu.

– Ceo objekat bi trebalo po ugovoru da se završi u junu naredne godine, ali mislim da bi završetak radova mogao da bude i ranije – kaže direktor Mašić.

Sami radovi na „Kockici 2“ su zvanično započeli 17. juna polaganjem kamena temeljca, a to su zajedno uradili Branko Ružić, ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja i Slađan Mančić, prvi čovek rumske Opštine.

Objekat će zauzimati 2.600 kvadratnih metara i u njemu će moći da se smesti  280 mališana.

Zgrada će imati 12 soba, četiri za jaslice, a za decu obdanišnog uzrasta osam soba: četiri u prizemlju za uzrast od tri do pet godina i četiri na spratu za stariju decu uzrasta od pet do sedam godina.

Planirana je i višenamenska sala, trpezarija, prostor za administraciju, tehničke prostorije, lekarska soba i fiskulturna sala. Vrednost opreme i nameštaja je preko 16 miliona dinara, a spoljnjeg uređenja sa mobilijarom je nešto preko 11,5 miliona dinara.

Ukupna vrednost projekta koji je finansiran  sredstvima opštinskog budžeta iznosi 131,7 miliona dinara.

Tokom izgradnje novog objekta, planirana je istovremeno i rekonstrukcija kuhinje postojećeg vrtića.

S. Džakula

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.