15.07.2021.
Sport

FK „DONJI SREM“

Nova liga, novi izazovi

Pomoćni fudbalski teren na pećinačkoj Suvači, nakon kraće pauze, u četvrtak 8. jula, ponovo je okupio fudbalere Donjeg Srema 2015. Kao novi zonaš, Donji Srem 2015 započeo je sa pripremama za debitantsku sezonu u Vojvođanskoj ligi – Jug. Predsednik kluba Miloš Gmizić i trener Zdravko Trivković, izvršili su prvu prozivku igrača. Pored uobičajenog upoznavanja i razgovora, izašlo se na pomoćni teren Sportskog centra „Suvača“ i odradio prvi radni dan.

Za čelnike kluba nije bilo odmora. Od revanš utakmice baraža za popunu Vojvođanske lige – Jug prošlo je tek dve nedelje.

– Sami smo krivi što smo imali kratku pauzu. Da smo iskoristili šanse koje smo imali, ne bismo morali igrati utakmice baraža. Za nas u upravi, ali i za trenera, pauze nije ni bilo. Što se kadrovskih promena tiče, ekipu su za sada napustili: Čučković, Krivokuća i najverovatnije kapiten Mitrović. Doveli smo šest novih igrača. No, o tome, kada se sve završi. To nije kraj, jer su u toku pregovori sa još nekoliko zanimljivih fudbalera, rekao je Gmizić.

Pred mladim trenerom Zdravkom Trivkovićem je nova liga, a samim tim i novi izazovi.

„Liga u koju smo ušli je poprilično jača od prethodne. Moramo mnogo više raditi. Očekuje nas do prvog jesenjeg kola, sedam kontrolnih utakmica. Ambicije su, kao i prošle godine, da budemo stabilan klub“ – izjavio je trener Trivković.

U ovoj generaciji fudbalera Donjeg Srema 2015 jedan od iskusnijih fudbalera je Slobodan Jurišić.

– Dobro sam upoznao sredinu i mentalitet ljudi. Došao sam u Pećince u polusezoni 2019/2020. godine, kada nas je korona sprečila da se plasiramo u viši rang. Nažalost, prošlo prvenstvo nismo započeli sjajno. Na zimsku pauzi smo otišli sa devet bodova zaostatka iza lidera, i šest iza drugoplasirane ekipe. Dobro smo se pojačali, pregrupisali. Novi trener Zdravko Trivković nas je „dobro zategao“. Iako je malo ko verovao za nas, došli smo do konačnog cilja. Drago mi je da je gro igrača, koji su izneli sezonu, ostali na okupu. Uz pojačan rad i sveže snage, vidim Donji Srem 2015 u gornjoj polovini tabele, kaže Jurišić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.