20.05.2021.
Društvo

SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE „ZASAVICA“

Međunarodni dan porodice u sportskom duhu

Petnaesti maj obeležava se kao Međunarodni dan porodice. Ove godine roditelji i deca iz Sremske Mitrovice i okolnih sela, toga dana su odlučili da se druže u prirodi. Asocijacija učeničkih parlamenata je organizovala dan u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, a tom prilikom posetioci i učesnici takmičili su se u sportskim i rekreativnim disciplinama.

– U hroničnom nedostatku slobodnog vremena, potrebno je organizovati ovakve aktivnosti, kako bi deca i roditelji proveli zajedničko, kvalitetno vreme. Pored takmičenja, vozićemo se i brodom po bari Zasavica i upoznati se sa biljnim i životinjskim svetom, rekla je Sonja Tucaković, koordinatorka Asocijacije učeničkih parlamenata.

Ukazivanje na važnost razvijanja porodičnih vrednosti, jeste ideja na kojoj se mora više raditi i više joj se posvetiti pažnja, u današnjem vremenu kada je sve podređeno modernom stilu života, gde sve manje imamo vremena jedni za druge. Dan u prirodi podržala je i lokalna samouprava.

– Posebno me raduje činjenica da su roditelji shvatili suštinski značaj ovakvih stvari i podržali aktivnosti asocijacije. Grad Sremska Mitrovica i Gradska uprava za obrazovanje su prepoznali potencijal i želju ovih mladih ljudi, te će nastojati da omoguće što kvalitetnije uslove za njihov rad i edukaciju, kao i unapređenje, rekao je načelnik resorne uprave Zoran Đurić.

Deca i roditelji su se zabavljali uz nekadašnje igre, pomalo zaboravljene, kao što su skakanje u džaku. Uz mnogo smeha i pozitivnog raspoloženja, svi su postigli ono zbog čega su i došli, a to je povezivanje i stvaranje jakih veza.

– Bitno je da porodica provodi vreme na lep način i koristan. Ja uvek glasam za to da se izađe u prirodu. Važno je u to uključiti i vršnjake i druge porodice, da bi u jednom pozitivnom maniru nastavili da gradimo svoju porodicu, kako smo i započeli, reči su Marine Maljković Ranitović, jednog od prisutnih roditelja.

Aleksandra Plavšić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.