12.02.2021.
Poljoprivreda

AGENCIJA ZA RURALNI RAZVOJ GRADA

Konkursi za poljoprivrednike

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je 1. februara raspisao sedam konkursa za dodelu sredstava o čemu je 8. februara nešto više rekla direktorica Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović. Takođe, ona je predstavila i aktuelni konkurs Ministarstva poljoprivrede.

– Raspisani su konkursi za nabavku mašina i opreme za organsku proizvodnju, opremanje stočarskih farmi, preradu voća, povrća i pečurki, kao i za konstrukciju oprema za biljnu proizvodnju, zaštićena područja, to jest plastenike, navodnjavanje i nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje zasada. Sedmi konkurs, koji bih istakla jeste podrška mladoj populaciji u ruralnim područjima. Taj konkurs traje do 5. marta i cilj mu je demografska obnova ruralnih područja. Znači, cilj je da se podstaknu mladi kako bi se vratili u ruralna područja, to jest iz gradova u sela. Novina je ta da zahtev mogu podneti mladi koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava, počevši od 1. januara 2020. godine, rekla je Dušica Pavlović.

Ona je dodala da je aktuelan i podsticaj Ministarstva poljoprivrede za tov stoke. Zahtevi se podnose preko Uprave za agrarna plaćanja do 31. jula.

– Sve potrebne informacije zainteresovani poljoprivrednici mogu dobiti u Agenciji za ruralni razvoj grada svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 časova ili na broj telefona: 022/610-573, kazala je Dušica Pavlović.

Z. Popović

foto: B. Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.