08.02.2021.
Izdvojena vest

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA PRIVREDU I TURIZAM NENAD IVANIŠEVIĆ POSETIO INĐIJU

Više sredstava za razvoj turizma

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević posetio je Opštinu Inđija 4. februara gde se sastao sa prvim čovekom te lokalne samouprave Vladimirom Gakom i direktorom Turističke organizacije opštine Inđija Milanom Bogojevićem. Tema sastanka bili su privredni i turistički potencijali opštine Inđija i do sada realizovani projekti iz tih oblasti. Ivanišević je istakao da je vidljiv ukupan razvoj opštine Inđija.

-Sekretarijat je spreman da kroz Turističku organizaciju uloži sredstva u podizanje vidljivosti turističkih potencijala i ideja je da se ulože značajna sredstva u digitalni marketing kako bi se turistička organizacija  što bolje predstavila na tržištu sa svim potencijalima koje ima, a ima ih mnogo, rekao je sekretar Ivanišević

On je dodao da je plan da se do 2024. godine u Inđiju uloži preko 50 miliona dinara kroz različite projekte. Prvi konkursi biće raspisani već početkom marta.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da je ta lokalna samouprava uz pomoć Pokrajinske vlade zabeležila značajne rezultate na polju privrede i da je sledeća faza razvoj turizma i ulaganje u turističke potencijale i infrastrukturu.

-Bićemo spremni da konkurišemo za sredstva koja budu dostupna jer će nam trebati finansijska podrška za realizaciju brojnih ideja- rekao je Gak.

On je dodao da je jedan od projekata na kojima će se raditi i Keltsko naselje.

-Taj projekat predstavlja apsolutni prioritet Opštine Inđija u narednom periodu, istakao je Gak.

Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija, upoznao je prisustne sa podatkom da će ovogodišnja sredstva namenjena nastavku izgradnje Keltskog naselja biti jednaka osmogodišnjim uloženim sredstvima, što je jasan pokazatelj koliko se promenio odnos viših instanci prema razvoju turizma.

-Planiramo da već u julu otvorimo vrata Keltskog naselja za posetioce i verujem da će se tome obradovati najviše najmlađi, jer će biti mnogo sadržaja za njih, istakao je Bogojević.

Nakon posete Opštini Inđija i Turističkoj organizaciji, sekretar dr Ivanišević je sa delegacijom obišao radove na Keltskom naselju i posetio je Poljoprivredno gazdinstvo „Banstolka“ Mirjane Hemun.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.