24.12.2020.
Sport

TK „ZMAJ“ RUMA

Jovana četvrta na Evropskom prvenstvu

Evropsko prvenstvo u tekvondou u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji održano je od 11. do 13. decembra  u Sarajevu, sa takmičarima iz 28 evropskih zemalja.

Među njima je bilo i 13 reprezentativaca Tekvondo asocijacije Srbije, među kojima je bila i Rumljanka Jovana Mušicki, iz TK „Zmaj“ u kategoriji do 49 kg. Jovani je za malo izmakla bronzana medalja, ali je zato po četvrtom osvojenom mestu, najbolja od naših reprezentativki.

Jovana ističe da je zadovoljna  ostvarenim rezultatom, mada je očekivala i više i da se uvek može bolje.

– Nastavljamo da se pripremamo za sledeću godinu, verovatno za sledeće Evropsko prvenstvo i očekujemo najbolje. Očekivala sam dobre rezultate zato što smo trenirali celo leto i celu godinu ozbiljno, kao što i sada radimo. Pominjali smo već i zlato sa državnog prvenstva, zlato sa Prvenstva Vojvodine, evo sad ovo četvrto mesto. Zadovoljna  sam celokupnom godinom i nadam se da će sledeća biti još bolja i naravno za to radimo – rekla je Jovana Mušicki, državna prvakinja u svojoj kategoriji.

Ako je neko opravdanje, za to četvrto mesto i umalo osvojenu medalju, Jovana kaže da je izgubila u poslednjih par sekundi i to od Izraelke, koja je potom osvojila zlatnu medalju.

– Spremaćemo se sledeći put da popravimo taj rezultat i nadamo se da će biti bolje – dodaje Jovana.

Trener TK „Zmaj“ Ruma i Jovanin trener Borislav  Krstić ukazuje da su svi ove godine imali velike izazove, vezano za korona virus.

– Spremali smo se za jedno od velikih takmičenja, nismo ni bili sigurni da će se organizovati, pa samim tim je bilo neizvesno i naše učešće na tom velikom takmičenju. Na kraju,  organizator Sarajevo i Bosna i Hercegovina su preuzeli na sebe odgovornost, napravili su sistem balona i zahvaljujući Jovaninom učešću na Prvenstvu države gde je pokazala visoku formu,sportski direktor i selektor Dragan Jović pozvao je, da u kategoriji do 49 kg,  nastupi na Evropskom prvenstvu – ističe trener Krstić.

Ove godine Evropsko prvenstvo je  jedino veliko takmičenje i nastupili su takmičari iz cele Evrope,  a tu su bili i  kvalifikanti za Olimpijske igre, tako da je ovo takmičenje bilo izuzetno jako.

– Hteli smo da vidimo, pogotovo Jovana, kako funkcioniše ne samo fizički, nego i psihički u nekim situacijama. Imala je jake protivnice, a Izraelka koja je u Sarajevu pobedila Jovanu, nju je Jovana prošle godine pobedila u Bugarskoj. Bila je to veoma neizvesna i teška borba za medalju. Ipak, Jovana kao sedamnaestogodišnja, završava takmičenje kao naša najuspešnija seniorka, tako da za utehu imamo taj rezultat – istakao je Borislav Krstić i dodao da u svakoj situaciji imaju podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Rume.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.