17.12.2020.
Ekonomija

ГРАДСКА КУЋА

Потписан уговор са компанијом „Техностил“

Уговор о продаји готово два хектара грађевинског земљишта на „Румској петљи“ потписан је 10. децембра у Градској кући, а потписе на овој уговор су ставили генерални директор „Техностила“ Фабио Бјанко и председник румске Општине Слађан Манчић.

Председник Слађан Манчић је истакао да у овом тренутку радује што, и поред проблема са пандемијом, интересовање за улагања у привреду не јењава, а то потврђује и ово потписивање уговора о продаји.

– Већ је уплаћено око 14 милиона динара, колико је процењена вредност овог земљишта, али радује и што ће се брзо кренути у градњу објекта. Првобитан је план да се запосли 40 људи, а касније ће тај број бити и већи – рекао је Манчић.

Ова фирма производи делове за високе пећи, а „Техностил“ од почетка године ради у Руми, али у изнајмљеном простору. Нови погон ће се градити почетком наредне године.

– И овим показујемо да смо и даље општина са повољном пословном климом за улагање, да инвеститора има и да на квалитетан начин сарађујемо са привредом. Ускоро очекујем и потписивање сличног уговора са компанијом „HealthCare Europe“ која гради нови погон од око 20.000 квадратних метара – истакао је Слађан Манчић.

Фабио Бјанко, генерални директор „Tehnostils Consalting“ је подсетио да ова компанија већ послује у Руми и бележи добре пословне резултате.

– Ми смо већ запослили и још увек запошљавамо људе, са циљем да у будућности у новом погону,  имамо запослених до 80 радника. Послујемо у сектору који овде у околини  нико не ради  и захваљујући помоћи коју нам је дала румска општина и Србија,  генерално имамо одличне резултате. Имамо  пуно поруџбина за 2021. годину и надам  се да ћемо тако и наставити – рекао је генерални директор Фабио Бјанко.

„Техностил“ производи  резервне делове и машине за челичну индустрију у целом свету, а у току су преговори и за производњу за српско тржиште.

– Пројекат нам је готово потпуно завршен и наш  је план да са градњом погона почнемо у марту. Људи са којима сарађујем су ми рекли да је Рума испред свих општина, када је инвестирање у индустрију у питању, а и сарадња са представницима румске Општине је била изузетно добра и много су ми помогли у свему – истакао је Фабио Бјанко.

С. Џакула

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.