10.12.2020.
Ekonomija

FABRIKA GUMA „TOJO TAJERS“

Polaganje kamena temeljca 15. decembra

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak potvrdio je da je planirano da kamen temeljac za izgradnju fabrike guma japanske kompanije „Tojo tajers“ bude postavljen u Inđiji, 15. decembra. Očekuje se da će ovom događaju prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je istakao prvi čovek opštine Inđija, u pitanju je najznačajnija investicija do sada u našoj zemlji s obzirom na to da će samo u prvoj fazi biti uloženo 367 miliona evra i da će se zaposliti 537 radnika.

– Mnogo puta do sada smo pričali o značaju ove investicije. Glavni izvođač radova na izgradnji hale, koja će zauzimati površinu od 20 hektara, jeste japanska kompanija „Takenaka“. Želimo da naši privrednici učestvuju u izgradnji jednog ovako velikog objekta od čega će moći da žive narednih godina – rekao je Gak.

Kako je nedavno potvrdio predsednik Opštine Inđija, rok izgradnje fabrike za proizvodnju guma je 17 meseci, nakon čega se očekuje da fabrika godišnje proizvodi pet miliona guma premijum klase za tržište Evrope i Rusije.

– Obezbedili smo zemljište površine 64 hektara i neophodnu infrastrukturu – ističe Gak i dodaje da je konkurencija Inđiji bila cela Evropa, ali da su se japanski investitori odlučili za taj sremski grad zahvaljujući naporima Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Opštine Inđija održao je nedavno i sastanak sa predstavnicima japanskih kompanija koji će biti kooperanti kompanije „Tojo tajers“ u Inđiji i istakao da je sa ovom investicijom pokrenuta nova era srpske privrede.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.