02.10.2020.
Ekonomija

SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA ŠID

Potencijalni investitori „kucaju na vrata“

Sednica Opštinskog veća u novom sazivu, održana je u četvrtak, 24. septembra, uz sve mere epidemiološke zaštite. Raspravljalo se o 32 tačke, a među njima su bile i utvrđivanje Predloga odluke o donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije Šida, programi poslovanja javnih preduzeća, kao i pisma o namerama četiri potencijalna investitora.

Po završetku sednice, medijima se obratio predsednik Opštine Šid Zoran Semenović.

– Opštinsko veće je na svojoj prvoj sednici donelo nekoliko vrlo bitnih odluka koje će predložiti Skupštini na usvajanje. Pre svega, mislim na odluku vezanu za izmenu generalnog plana za regulaciju nekoliko blokova u Šidu. Jedan od tih blokova se nalazi na potezu od Doma zdravlja i Ulice kneza Miloša, gde će biti dozvoljena gradnja objekata porodičnog stanovanja, a na bloku Beljnjača je dozvoljeno da se počnu obavljati određene delatnosti koje su u saglasnosti sa generalnim planom opštine Šid. Siguran sam da ovom odlukom krećemo ka jednom novom prostornom planiranju u opštini Šid. Prema izmenama generalnog plana opštine Šid, koji će biti usvojen do kraja godine, bićemo otvoreni prema svima koji žele da grade, stvaraju i da investiraju u našu opštinu – izjavio je Semenović.

Na dnevnom redu sednice bila su i četiri pisma o namerama potencijalnih investitora, a Semenović je obrazložio o kome se radi.

– Imamo investitore koji žele da se bave određenim proizvodnim delatnostima kao što je prerada voća, tu je i „FREE ZONE DOO“ Šid koja bi u industrijskoj zoni radila slobodnu carinsku zonu, firma iz Užica koja se bavi proizvodnjom digitalnih vaga „Decimal pro“ i mlin „Bojičić“ iz Duvaništa koji bi izgradio proizvodne pogone i radio na otkupljivanju poljoprivrednih proizvoda. Prema njihovim pismima o namerama oni bi zaposlili oko 100 radnika – rekao je Zoran Semenović.

D. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.