27.07.2020.
Izdvojena vest

PEĆINCI

Situacija se smiruje, ali nije vreme za opuštanje

U opštini Pećinci u poslednja tri dana nema novopotvrđenih slučajeva infekcije virusom COVID-19 i epidemiološka situacija pokazuje prve znake smirivanja, ali kako nam je rekao komandant Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci mr Željko Trbović, iskustva pokazuju da još uvek nije vreme za opuštanje.

„Ovo mogu biti prvi pokazatelji da mere koje je Štab do sada doneo, kao i povećana disciplina naših građana u poštovanju tih mera daju rezultate, ali i dalje svakodnevno pratimo epidemiološku situaciju, jer iskustva pokazuju da bi ovo smirivanje moglo da bude samo privremeno i da ukoliko zanemarimo mere zaštite ponovo može doći do povećanja broja zaraženih. U cilju dodatnog smanjenja mogućnosti za širenje infekcije korona virusom u našoj lokalnoj zajednici, Štab je danas doneo odluku o zabrani rada teretana, fitnes centara, sportskih sala i sličnih objekata u kojima se obavljaju sportske aktivnosti, koja od sutra stupa na snagu“ – rekao je Trbović i poručio da će Štab i dalje pomno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u skladu sa tim pooštravati ili ublažavati mere zaštite.

S obzirom da u narednom periodu više naselja u opštini Pećinci obeležava seosku slavu, opštinski Štab je razradio odluku o zabrani organizovanja proslava seoskih slava tako što je uveo i zabranu postavljanja zabavnih parkova, licidera i uličnih prodavaca igračaka, kao i zabranu organizovanja svih ostalih zabavnih sadržaja koji podrazumevaju okupljanje dece, mladih ali i odraslih.

“Odluka o zabrani organizovanja proslava seoskih slava je jedna od prvih mera koje je naš Štab doneo u cilju sprečavanja širenja zaraze u našoj opštini, ali se na terenu pokazalo da su pojedinci pokušali da krše ovu odluku na osnovu zlonamernog tumačenja. Kako ne možemo da dozvolimo da neko na ovakav način ugrožava zdravlje naših sugrađana, odlučili smo da odluku dopunimo decidno navodeći sadržaje koji su zabranjeni” – obrazložio je Trbović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.