22.06.2020.
Izdvojena vest

PEĆINCI

Za listu ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU. glasalo 79,41% građana pećinačke opštine

Na osnovu obrađenih podataka sa svih 30 biračkih mesta u opštini Pećinci, Opštinska izborna komisija objavila je rezultate izbora za odbornike u Skupštini opštine Pećinci. Prema još uvek nezvaničnim rezultatima apsolutnu pobedu na lokalnim izborima odnela je izborna lista ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU. Za ovu listu glasalo je 8.999 građana pećinačke opštine, odnosno 79,41% izašlih birača. Time je lista Srpske napredne stranke osvojila 26 od ukupno 30 odborničkih mesta koliko broji pećinački parlament.

Lista IVICA DAČIĆ – “Socijalistička partija Srbije (SPS)” osvojila je 9,92% glasova izašlih birača i 3 odbornička mesta u lokalnom parlamentu.

Izborna lista Dr VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA osvojila je 5,31% glasova birača i 1 odborničko mesto u Skupštini opštine Pećinci.

Prema nezvaničnim rezultatima, na izborima za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije lista ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU. osvojila je u opštini Pećinci 78,63% poverenja izašlih birača, a pored pobedničke liste cenzus je prešla još samo lista IVICA DAČIĆ – “Socijalistička partija Srbije (SPS)” sa 5,92% glasova izašlih birača, dok su ispod 3% osvojenih glasova ostale liste ALEKSANDAR ŠAPIĆ – POBEDA ZA SRBIJU sa 2,48%  i lista Dr VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA sa 2,37%, kao i sve ostale liste kandidovane na republičkim izborima.

Na izborima za poslanike u Skupštini AP Vojvodine za listu ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU. u opštini Pećinci glasalo je 8.999 građana ili 79,4% izašlog biračkog tela. Od preostalih devet lista kandidovanih na pokrajinskim izborima cenzus je, prema još uvek nezvaničnim rezultatima, prešla još samo lista IVICA DAČIĆ – “Socijalistička partija Srbije (SPS)” za koju je glasalo 798 birača i koja je osvojila 7,04% glasova biračkog tela.

 Rezultatom od 79,41% poverenja građana pećinačke opštine SNS je nadmašila rezultat od 77,7%, koliko je osvojila na lokalnim izborima u decembru 2017. godine, a poverenik pećinačkog odbora SNS Milorad Pantić zahvalio se građanima na velikoj podršci i poverenju.

„Nedvosmislena podrška Srpskoj naprednoj stranci i našem predsedniku Aleksandru Vučiću bila je vidljiva već prilikom prikupljanja potpisa za kandidaturu, a danas je samo potvrđena. Građani naše opštine još jednom su se jasno opredelili za rad i napredak Srbije i naše lokalne zajednice. Zato je ovo pobeda naših građana isto koliko i pobeda liste ALEKSANDAR VUČIĆ-ZA NAŠU DECU.“ – poručio je prvi čovek pećinačkih naprednjaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.