04.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

PREDSEDNIK OPŠTINE INĐIJA VLADIMIR GAK

Opština funkcioniše bez problema

Na poslednjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Inđija predsednik Vladimir Gak istakao je da su spremni da obezbede prostor za improvizovane bolnice, ukoliko za to bude bilo potrebe. On je rekao da se sve radi u koordinaciji sa regionalnim i pokrajinskim Štabovima za vanredne situacije.

Za sada nema potrebe da se prave improvizovane bolnice u našem gradu ali, mi smo razmišljali koji bi to prostor mogao da bude. Sportske sale, hala čak se pominjalo i jedno, potpuno odvojeno krilo Banje u Starom Slankamenu- objašnjava Gak.

On ističe da se takve odluke ne donose samoinicijativno, te da će delovati u skladu sa potrebama i naredbama sa viših nivoa.

-Zahvaljujemo se svima koji su spremni da pomognu kao i vlasniku IT parka u Inđiji, koji je državi dao na raspolaganje „pametnu zgradu“ koja se nalazi u severoistočnoj radnoj zoni- istakao je predsednik Opštine Inđija.

Gak se zahvalio i zaposlenima u lokalnim medijima koji svakodnevno izveštavaju građane inđijske opštine, izlažući se riziku u vreme epidemije.

-Zahvaljujem se vama jer je prava informacija od velikog značaja ali i doktorima i svima onima koji se trude da održe i sačuvaju zdravlje naših sugrađana- rekao je predsednik opštine Inđija i dodao da se sistem mora održati kako bi se obezbedili plate zaposlenima u Domu zdravlja i u javnom sektoru.

Takoše, Vladimir Gak je izjavio da građani ne treba da brinu o stanju u budžetu jer opština Inđija neće imati problema ni ako trenutna situacija potraje nekoliko meseci.

-Uz sve probleme koje smo imali u prethodnom periodu danas imamo mnogo više sredstava nego što imaju neki gradovi koji su triput veći od Inđije. To govori koliko smo zaista odgovorno radili prethodne tri i po godine.

Predsednik opštine Inđija potvrdio je da se, bez obzira na vanredno stanje, nesmetano odvijaju radovi na  izgradnji novog vrtića kod Hrama Cara Konstantina i carice Jelene.

-Uspeli smo da pre uvođenja vanredne situacije uplatimo jednu određenu sumu na račun izvođača radova te se i danas izvode građevinski radovi na izgradnji novog vrtića- ističe predsednik opštine Inđija i dodaje da će se za 15 dana već videti kako će izgledati ovaj objekat jer će biti završeni građevinski radovi na oko 1500 metara kvadratnih budućeg vrtića.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.