04.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

OPŠTINA INĐIJA

Četvoro zaraženih od korona-virusa

Do subote, 4. aprila kod četiri osobe sa teritorije opštine Inđija potvrđeno je prisustvo koronavirusa potvrdili su iz epidemiološke službe inđijskog Doma zdravlja. Predsednik opštine Inđija i komandant Štaba za vanredne situacije Vladimir Gak rekao je da je četvrto lice obolelo od korona-virusa, muškarac srednjih godina koji je zaposlen u Beogradu.

-On se nalazi u kućnoj izolaciji i po podacima koje smo dobili, nije životno ugrožen. Preduzimamo sve mere da se virus ne proširi i ovo lice, kao i prethodna tri su povezana , jer su svi imali veze sa Beogradom- rekao je Gak.

On je dodao da su iz tog razloga svoje zaposlene koji dolaze iz Beograda i Novog Sada angažovali da rade od kuće.

-Svih šest dežurnih telefona su i dalje, 24 časa na usluzi svim našim sugrađanima i mogu da dobiju sve neophodne informacije. Volonteri su, takođe, na raspolaganju 24 sata svima onima kojima je neophodna neka vrsta pomoći. Veoma smo dobro organizovani- istakao je predsednik opštine Inđija.

Prema njegovim rečima Dom zdravlja je dobro opremljen i funkcioniše bez problema.

-Zaposleni imaju sve što im je potrebno, ne možemo reći da imaju u zalihama ali još nisu došli u situaciju da nemaju zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju. Nabavili smo i hiljadu odela i stigli su i viziri za lekare koji imaju direktan kontakt sa onim pacijentima kod kojih se sumnja prisustvo korona virusa- objašnjava Gak i dodaje:

– Danas je problem naći dovoljne količine maski za zaposlene i pacijente koji dolaze u Dom zdravlja i zato nam je značila pomoć od dve hiljade pamučnih maski, koje mogu da se koriste više puta- rekao je predsednik opštine.

Gak je naveo da samo Domu zdravlja dnevno treba oko 400 maski.

-Nama je za njih i ostale radnike iz javnih preduzeća koji su na terenu na dnevnom nivou neophodno oko 700 maski. Onda znate o kojoj se količini radi i isto toliko pari rukavica. Preduzeli smo i druge mere po nalogu Vlade Srbije i formirali smo i Centar za sugrađane koji sumnjaju na prisustvo korona-virusa.

Gak je podsetio da je pre nekoliko dana formiran i operativni tim na nivou lokalne samouprave koji kontroliše rad preduzeća, te su već obavili nekoliko kontrola.

U pogonima i preduzećima koje smo do sada obišli nismo uočili nikakve nepravilnosti. Vodi se računa o radnicima i preduzimaju se sve mere u skladu sa onim što je Vlada Srbije preporučila- rekao je predsednik opštine Inđija.

Takođe, on je zamolio radnike da ne prijavljuju svoje poslodavce ukoliko za to nema potrebe.

Mi ne možemo nikako zatvoriti neko preduzeće ako se poslodavac pridržava svih mera, te zato molim naše sugrađane da ne prijavljuju samo zato što im se ne ide na posao i što misle da je bolje sedeti kući. Tako gubimo vreme odlazeći na mesta gde za to nema potrebe a možda nećemo doći na vreme tamo gde je zaista neophodno reagovati- apelovao je Gak.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.