03.04.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

OPŠTINA IRIG

Paketi za 1.117 penzionera sa niskim primanjima

U iriškoj opštini 1. aprila je počela podela paketa pomoći koji se sastoji od prehrambenih i higijenskih proizvoda, a koji su namenjeni penzionerima sa primanjima ispod 30.000 dinara. Spisak onih koji imaju pravo na ove pakete je dobijen od Fonda PIO, a takvih je u iriškoj opštini 1.117 lica. Prema procenama, svi paketi bi trebalo da dođu do onih kojima su namenjeni do 8. aprila, a vrednost svakog paketa je 2.500 dinara.

– Mi se nalazimo u grupi od 17 manje razvijenih opština i za ove pakete je sredstva obezbedila Pokrajinska vlada – kaže Stevan Kazimirović, predsednik Opštine. 

On dodaje da je dao nalog Centru za socijalni rad da sačini spisak socijalno ugroženih u iriškoj opštini kako se bi pronašao način da se pomogne i ovim ljudima i obezbede im se paketi pomoći.

– U toj grupi su i ljudi koji su nezaposleni, dakle, bez prihoda, kojima je pomoć, takođe, potrebna. Moram reći da nam se javljaju već neki donatori i firme sa teritorije naše opštine koji su voljni da pomognu. Nešto ćemo morati i sami da obezbedimo, ali nikog nećemo zaboraviti – ističe Stevan Kazimirović. 

Na mestu gde se pakuje dopremljena hrana volonteri vredno rade, a pripremljeni paketi se tovare u kombi vozila i raznose po selima, jer je odluka Štaba za vanredne situacije bila da se paketi prvo podele stanovnicima iriških sela.

Kada smo mi bili u magacinu, 2. aprila, paketi su se delili u Šatrincima, Neradinu i Dobrodolu. Nemanja Andrić, koji rukovodi radom volontera, kaže da je posla puno, treba spakovati 1.117 paketa.

– U proseku napravimo oko 350 paketa dnevno, potom organizujemo prevoz i šaljemo ih po selima, prema utvrđenom planu. Ja mislim da će do utorka svi dobiti pakete. Nemamo problema sa volonterima, to su dobra i vredna deca – kaže Nemanja Andrić.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.