27.03.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest

OPŠTINA INĐIJA

Volonteri imaju jasna obeležja

U cilju sprečavanja zloupotreba i moguće pljačke penzionera i nemoćnih lica tokom trajanja vanrednog stanja, Štab za vanredne situacije opštine Inđija izradio je prsluke i legitimacije za volontere koji će ih snabdevati hranom, lekovima i drugim stvarima. Kako je istaknuto na poslednjoj sednici Štaba za vanredne situacije, svaki volonter mora imati prsluk narandžaste boje na kojem se sa prednje leve strane nalazi grb opštine Inđija a na zadnjoj strani piše „OPŠTINA INĐIJA“ i ispod „VOLONTER“, legitimaciju ljubičaste boje na kojoj se nalazi grb opštine Inđija, a ispod natpis krupnim slovima „VOLONTER“ i registracioni broj, kao i plavu trakicu oko vrata na kojoj piše Opština Inđija. Nadležni apeluju na sve koji uoče neku nepravilnost ili lica koja se predstavljaju kao volonteri a nemaju navedena obeležja, da odmah prijave policiji ili na telefone kriznog štaba Opštine Inđija 022 561 031 ili 022 561 277.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Inđija, snabdevanje penzionera i nemoćnih lica trenutno se vrši preko Udruženja 4+1 i Crvenog krsta. Iako imaju svoje uniforme, dok traje vanredno stanje svi su u obavezi da nose obeležja koje je izradio Štab za vanredne situacije opštine Inđija.

Pored ovih organizacija, krizni štab formira bazu volontera gde može da se prijavi bilo ko putem mejla press@indjija.net, telefonom na 022 561 031 ili 022 561 277 ili slanjem podataka na zvaničnim stranicama Opštine Inđija na društvenim mrežama Fejsbuk (@opstinaindjija2016), Instagram (indjija2016) i Tviter (@indjija2016). Na sve one koji mogu da volontiraju, apelovao je i prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak istakavši da će volonteri biti angažovani po potrebi.

Mi, za sada, imamo dovoljan broj volontera ali apelujem na sve koji su zainteresovani da se prijave. Pre svega, za slučaj da treba da se pomogne našim najstarijim sugrađanima, da ne bi ostao niko ko mora da čeka duži vremenski period da mu se dostavi hrana i sve ono što je potrebno- istakao je Gak.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.