27.03.2020.
Aktuelno, Izdvojena vest

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U PEĆINCIMA

Paketi za penzionere sa najnižim primanjima

Štab za vanredne situacije opštine Pećinci je doneo odluku, na osnovu preporuke Pokrajinske vlade, da se sredstvima iz opštinskog budžeta obezbede humanitarni paketi za penzionere sa najnižim primanjima. Paketi će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za dezinfekciju, a biće isporučeni na kućne adrese svih penzionera u opštini Pećinci sa primanjima nižim od 30.000 dinara.

Takođe, Štab je izdao naredbu da se radno vreme Opštinske uprave i javnih preduzeća ograničava na period od 7.30 do 13.00 časova, i izdao uputstvo rukovodiocima da organizuju proces rada sa minimalnim brojem ljudi, kako bi se smanjila mogućnost pojave i širenja korona virusa na teritoriji pećinačke opštine.

Štab je izdao i naredbu o zatvaranju parkova i dečjih igrališta, na kojima je do daljnjeg u potpunosti zabranjen boravak i okupljanje.

Zbog produženja zabrane kretanja od 17.00 do 5.00 časova Dom zdravlja „Dr Dragan Funduk“ Pećinci prilagodio je radno vreme svojih apoteka u Pećincima Šimanovcima, koje od danas rade od 7.00 do 16.00 časova, dok će apoteka pećinačkog Doma zdravlja u Kupinovu nastaviti da radi po ustaljenom radnom vremenu od 7.00 do 14.00 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.