21.03.2020.
Aktuelno

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Дезинфекциона средства за продавнице

Продавницама прехрамбених производа, Штаб за ванредне ситуације у Сремској Митровици је обезбедио 21. марта дезинфекциона средства. Сви маркети, који ће радити недељом у периоду од 4 до 7 часова за старије суграђане од 65 година, биће видно обележени.

Координатор Кол-центра за помоћ старијим грађанима од 65 година рекао је да ће за све продавнице које се баве продајом хране, пиљарнице, све трговине воћем и поврћем, меснице, пекаре, бурегџијске радње, бити обезбеђено по 50 литара течности, раствора натријум-хипохлорита, који се користи за дезинфекцију радних површина, подова, санитарних чворова.

Такође, биће им обезбеђене и заштитне маске и рукавице, све у циљу безбедности и заштите, како радника који раде у овим радњама, исто тако и оних који долазе у куповину намирница. Паралелно са тим, ради се и на опремању, односно опскрбљавању маркета који ће радити од четири до седам часпва недељом за старије суграђане који имају преко 65 година. На тим продавницама ће бити стављени плакати којим ће се видно означити да се ради управо о тим објектима, али и правила понашања запослених у овим маркетима као и подне налепнице за поштовање безбедне удаљености док се чека у реду на касама. Наравно биће покривене све сеоске радње као и све продавнице у градској средини, рекао је Самарџић.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.