27.02.2020.
Ekonomija

POTPISAN UGOVOR ZA PRVU FABRIKU U INDUSTRIJSKOJ ZONI

Ugovor koji obećava

U Šidu je u petak, 21. februara, potpisan ugovor između Direkcije za državnu imovinu i firme „Termovol“ iz Austrije. Radi se o firmi koja se bavi proizvodnjom izolacionih materijala od staklene vune. U sali Skupštine opštine Šid Zoran Semenović, zamenik predsednika Opštine i direktor austrijske firme Rade Ilić govorili su o predstojećim koracima koji se odnose na izgradnju prve fabrike u industrijskoj zoni k. o. Adaševci.

– Kupili smo jednu parcelu površine deset hektara, gde ćemo da gradimo fabriku od 6000 kvadratnih metara, a koja će se baviti proizvodnjom izolacionih materijala od staklene vune, čija je primena u građevinarstvu i industriji kao izolacija. Fabrika će zapošljavati oko 60 ljudi. Nadamo se da ćemo do kraja godine i početi sa proizvodnjom – rekao je Rade Ilić.

Za kupovinu zemljišta u industrijskoj zoni Adaševci predstavnici „Termovola“ su platili 15.539.393 dinara i tako postali prvi veći investitor koji dolazi u opštinu Šidu u zadnjih desetak godina.– Danas je veliki dan za našu opštinu, ovo je prva grinfild investicija u poslednjih deset godina i smatramo da će investitor u narednim danima tražiti urbanističke uslove na osnovu kojih ćemo mi izdati sve potrebne dozvole i da će radovi u industrijskoj zoni početi što pre. Siguran sam da će u sledećih mesec dana uz sve ove dokumente koji su neophodni, početi izgradnja proizvodnog pogona – izjavio je Zoran Semenović.

Što se tiče strukture radnika u budućoj fabrici, direktor Rade Ilić je rekao da će tu raditi kako nekvalifikovani radnici, tako i oni sa srednjom stručnom spremom i inženjeri. Početak rada novog pogona planiran je za kraj 2020. godine.

 D. Popov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.